ΙΟΒΕ: Το Μνημόνιο απέτυχε - Η μείωση μισθών θα τα κάνει χειρότερα - iefimerida.gr

ΙΟΒΕ: Το Μνημόνιο απέτυχε - Η μείωση μισθών θα τα κάνει χειρότερα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση στην οικονομική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση Παπανδρέου ασκούν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), τονίζοντας ότι υιοθετήθηκαν άκριτα και χωρίς μελέτη τα μέτρα που πρότεινε η Τρόικα.

Ειδικότερα το ΙΟΒΕ επιτίθεται κατά των επικεφαλής της Τρόικα επισημαίνοντας ότι είχε εξαρχής τονίσει τη σημασία της χρονικής αλληλουχίας των μέτρων για την αποτελεσματικότητά τους, αλλά αγνοήθηκε. Η συνταγή εφαρμόστηκε ακριβώς ανάποδα και βέβαια απέτυχε.

Σύμφωνα με την μελέτη του ΙΟΒΕ, οι βασικές αιτίες που απέτυχε η οικονομική πολιτική ήταν το έλλειμμα αξιοπιστίας με τις διαρκείς προς τα κάτω αναθεωρήσεις των προβλέψεων, η εφαρμογή αποσπασματικών μέτρων και το έλλειμμα αισιοδοξίας ως προς τις προοπτικές ανάκαμψης.

Στην μελέτη τονίζεται ότι η ύφεση το 2011 ξεπέρασε το 6% -και μπορεί να κλείσει στο 6,2%- ενώ για το 2012 επισημαίνουν ότι η οικονομία θα συνεχίσει να βυθίζεται και το 2012.

Ειδική αναφορά κάνει το ΙΟΒΕ και στο θέμα της μείωσης των μισθών. Όπως γράφει, αν συνεχιστεί η μείωση των μισθών χωρίς να γίνουν διαρθρωτικές παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις στην αγορά τότε η ανεργία θα αυξηθεί ενώ οι τιμές θα αυξηθούν!

Διαβάστε την μελέτη εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μνημόνιο ανεργία τρόικα ΙΟΒΕ μελέτη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ