Επιμένει το Κρεμλίνο, παρότι ο Τραμπ το παραδέχθηκε: Ανοησίες τα περί διαρροής πληροφοριών στον Λαβρόφ - iefimerida.gr

Επιμένει το Κρεμλίνο, παρότι ο Τραμπ το παραδέχθηκε: Ανοησίες τα περί διαρροής πληροφοριών στον Λαβρόφ

Φωτογραφία: AP/ Pavel Golovkin
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη και μετά την παραδοχή του Ντόναλντ Τραμπ, το Κρεμλίνο επιμένει να χαρακτηρίζει ανοησίες και ψευδή νέα τα περί διαρροής απόρρητων πληροφοριών από τον Αμερικανό πρόεδρο προς τον Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, συνέχισε να δηλώνει ότι το θέμα είναι ανοησία, παρότι ο Τραμπ έγραψε στο Twitter έπειτα από την αποκάλυψη της Washington Post ««Ως Πρόεδρος ήθελα να μοιραστώ με τη Ρωσία (σε μια ανοιχτά προγραμματισμένη συνάντηση στον Λευκό Οίκο) κάτι που είχα απόλυτο δικαίωμα να κάνω, στοιχεία που αφορούν την τρομοκρατία και την ασφάλεια των πτήσεων. Για ανθρωπιστικούς λόγους, συν του ότι θέλω η Ρωσία να εντείνει σημαντικά τον αγώνα της κατά του ISIS και την τρομοκρατία», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Επειτα από αυτές τις αναρτήσεις, το CNN επικοινώνησε με τον Πεσκόφ και τον ρώτησε αν επιμένει στη δήλωσή του ότι η υπόθεση είναι «ανοησία», όπως είχε πει νωρίτερα.

«Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε ανοησίες, ψευδή νέα», απάντησε ο εκπρόσωπος του Πούτιν. «Οπότε αρνείστε ότι ο Τραμπ μοιράστηκε απόρρητες πληροφορίες με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον πρέσβη Σεργκέι Κίσλιακ; Παρότι ο Τραμπ σε tweet του ουσιαστικά το παραδέχεται; Δεδομένων όλων αυτών, δεν θα προτιμούσε το Κρεμλίνο έναν πιο προβλέψιμο εταίρο στον Λευκό Οίκο;», τον ρώτησε δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου και ο Πεσκόφ περιορίστηκε να απαντήσει «Νομίζω ότι είπαμε περισσότερο από αρκετά για αυτό το θέμα».

Ο σάλος ξέσπασε έπειτα από δημοσίευμα της Washington Post. Η εφημερίδα, επικαλούμενη πρώην και νυν Αμερικανούς αξιωματούχους, έγραψε ότι ο Τραμπ αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες στον Λαβρόφ, κατά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο την προηγούμενη εβδομάδα. Η διαρροή αυτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πιθανώς έθεσε σε κίνδυνο μία πηγή πληροφοριών για το Ισλαμικό Κράτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ