Βενεζουέλα: Αστυνομικοί τρέχουν να σωθούν από την οργή των διαδηλωτών [βίντεο] - iefimerida.gr

Βενεζουέλα: Αστυνομικοί τρέχουν να σωθούν από την οργή των διαδηλωτών [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ένταση στη Βενεζουέλα συνεχίζεται με διαδηλωτές να πιέζουν την κυβέρνηση Μαδούρο να παραιτηθεί, με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter δείχνει διαδηλωτές να διαμαρτύρονται και αστυνομικούς να τρέχουν να τους ξεφύγουν στην περιοχή Coloncito.

Ο αριθμός των νεκρών από τις ταραχές έξι εβδομάδων ανήλθε στους 39. Οι περισσότεροι διαδηλωτές προέρχονται από τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα και υποφέρουν από την διακυβέρνηση του Νικολά Μαδούρο όσο κανείς άλλος.

#Venezuela: footage shows police forces in Coloncito (#Tachira) being forced to flee as they're outnumbered by anti-#Maduro protestors pic.twitter.com/CScvvPkxef

Ένας 18χρονος και ένας 33 νεκρός ο τελευταίοι νερκοί

Tην ίδια στιγμή, οι αντίπαλοι του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο οργάνωσαν καταλήψεις κτιρίων και δρόμων στη χώρα χθες για να πιέσουν για εκλογές, αναζωπυρώνοντας τις διαμαρτυρίες εναντίον της κυβέρνησης που οδήγησαν στον θάνατο ενός νέου στην πολιτεία Τάχιρα κοντά στα σύνορα.

Ο Λουίς Αλβιάρες, 18, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην εκρηκτική δυτική πολιτεία, σύμφωνα με το γραφείο του ombudsman (συνήγορου του πολίτη) της κυβέρνησης, το οποίο δεν παρέθεσε λεπτομέρειες. Ο θάνατος του Αλβιάρες αυξάνει τον αριθμό των νεκρών από τις ταραχές έξι εβδομάδων σε τουλάχιστον 39 άτομα.

Un PNB asesina a #LuisAlviarez años en #Palmira y un Politachira asesina a #DiegoHernández en #Capacho >>>https://t.co/xmKenQbuI5 pic.twitter.com/KIrHNUQcmS

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε μέσω twitter η δήμαρχος της πόλης Σαν Κριστομπάλ, Πατρίσια Σεμπάγιος, σημειώθηκε ένας ακόμα θάνατος, ενός 33χρονου άντρα, του Ντιέγκο Ερνάντες, στο Καπάτσο Νουέβο. Οι φωτογραφίες και βίντεο από το θάνατο του 33χρονου κάνουν τον γύρο του πλανήτη καθώς φαίνεται πεσμένος στο έδαφος με το στήθος γεμάτο αίματα.

Βενεζουέλα: Αστυνομικοί τρέχουν να σωθούν από την οργή των διαδηλωτών [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Φωτογραφία: Twitter

Χθες, χιλιάδες συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί σε λεωφόρους στην πρωτεύουσα Καράκας και αλλού, φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας πανό και παίζοντας χαρτιά σε καρέκλες στο δρόμο, συμμετέχοντας σε αθλοπαιδιές και μοιραζόμενοι φαγητά.

Χρησιμοποιώντας κλαδιά δέντρων, πέτρες και σκουπίδια, οι διαδηλωτές έκλεισαν τον κύριο δρόμο του Καράκας, Φρανσίσκο Φαγιάρδο.

Το τωρινό κύμα διαμαρτυρόμενων, που ορισμένες μέρες έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, αποτελείται περισσότερο από τις οικονομικά ασθενέστερα στρώματα, τα οποία υποστήριζαν τον Ούγκο Τσάβες αλλά έχουν αποστραφεί από τον διάδοχό του Μαδούρο και έχουν υποφέρει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλο στρώμα του πληθυσμού.

Οι περισσότερες όμως διαμαρτυρίες συνεχίζουν να διοργανώνονται σε περιοχές της μεσαίας τάξης. Ο Μαδούρο, που κέρδισε τις εκλογές το 2013 μετά το θάνατο του Τσάβες με μικρό ποσοστό, ισχυρίζεται ότι αποτελεί θύμα μιας παγκόσμιας δεξιάς συνωμοσίας που έχει ήδη ανατρέψει αριστερές κυβερνήσεις στη Βραζιλία, την Αργεντινή και το Περού τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βενεζουέλα διαδηλωτές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ