ΗΠΑ: «Μόνο» 70.000 δολάρια η λεία των χάκερ της παγκόσμιας κυβερνοεπίθεσης - iefimerida.gr

ΗΠΑ: «Μόνο» 70.000 δολάρια η λεία των χάκερ της παγκόσμιας κυβερνοεπίθεσης

Φωτογραφία: AP/ Mark Schiefelbein
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάτι λιγότερο από 70.000 δολάρια ήταν η λεία των χάκερς, που το βράδυ της Παρασκευή εξαπέλυσαν παγκόσμια κυβερνοεπίθεση, παραλύοντας 150 χώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, τα λύτρα που δόθηκαν στους δράστες της παγκόσμιας κυβερνοεπίθεσης δεν ξεπέρασαν τα 70.000 δολάρια.

Πρόσθεσε δε, ότι υπήρξαν περιπτώσεις όπου η καταβολή των λύτρων οδήγησε στο ξεκλείδωμα των δεδομένων.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο, ο σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Τομ Μπόσερτ, επιβεβαίωσε ότι συνολικά περίπου 150 χώρες επλήγησαν από την επίθεση και περισσότεροι από 300.000 υπολογιστές «μολύνθηκαν».

Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε ότι κανένα ομοσπονδιακό σύστημα δεν επηρεάστηκε.

«Έως αυτήν τη στιγμή, κανένα ομοσπονδιακό σύστημα δεν επλήγη» είπε ο Μπόσερτ, προτρέποντας, ωστόσο, τους Αμερικανούς πολίτες να παραμείνουν σε επιφυλακή.

Pres. Trump's Homeland Security Adviser says less than 70K has been paid in ransom in ransomware attack and it hasn't led to data recovery pic.twitter.com/psInJWUqxn

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ κυβερνοεπίθεση χάκερς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ