ΥΠΕΞ για το «επεισόδιο» στο Αγαθονήσι: Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου - iefimerida.gr

ΥΠΕΞ για το «επεισόδιο» στο Αγαθονήσι: Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων από σκάφη του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, ανοιχτά του Αγαθονησίου, συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, σχολίασε το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΞ έκανε λόγο για δυνάμεις στην Τουρκία, οι οποίες δεν επιθυμούν τη συνεννόηση και τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Το μεσημέρι της Δευτέρας δύο πυραυλάκατοι του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού- που μετείχαν σε άσκηση της γειτονικής χώρας- παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα, ανοιχτά του Αγαθονησίου και παρέμειναν στην περιοχή για περίπου 20 λεπτά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Το σημερινό περιστατικό παραβίασης ελληνικών χωρικών υδάτων από σκάφη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή του Αγαθονησίου συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Είναι φανερό ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Τουρκία που δεν επιθυμούν τη συνεννόηση και τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ