Επιβεβαιώθηκε δέυτερο κρούσμα Εμπολα στο Κονγκό - iefimerida.gr

Επιβεβαιώθηκε δέυτερο κρούσμα Εμπολα στο Κονγκό

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεύτερη περίπτωση του ιού Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό επιβεβαίωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Η επιβεβαίωση έρχεται μετά το ξέσπασμα 17 ακόμα ύποπτων περιπτώσεων στο κράτος. Αξιωματούχοι προσπαθούν να εντοπίσουν ακόμα 125 άτομα που πιστεύεται ότι συνδέονται με περιπτώσεις που εντοπίστηκαν στην απομακρυσμένη βορειοανατολική επαρχία Bas-Uele.

Μέχρι στιγμής, τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από 19 ύποπτα και επιβεβαιωμένα περιστατικά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΟΥ στη χώρα.

Το τελευταίο ξέσπασμα έρχεται ένα χρόνο μετά το τέλος της επιδημίας που σκότωσε περισσότερους από 11.000 ανθρώπους στη Δυτική Αφρική.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την παγκόσμια συμμαχία εμβολίων GAVI, 300.000 δόσεις του εμβολίου κατά του Έμπολα οι οποίες αναπτύχθηκαν από την Merck θα μπορούσαν να διατεθούν εκτάκτως σε περίπτωση ενός νέου μεγάλης κλίμακας ξεσπάσματος.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει εξακριβωθεί πώς το πρώτο θύμα, ένας άντρας κόλλησε τον ιό, ωστόσο τα προηγούμενα κρούσματα προκλήθηκαν από την επαφή με μολυσμένο κρέας, όπως πιθήκου. .

Στα δάση του Κονγκό βρίσκεται ο ποταμός Έμπολα, στα νερά του οποίου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο ιός το 1976. Η χώρα έχει βιώσει πολλά ξεσπάσματα αλλά έχει επιτύχει να συγκρατήσει την εξάπλωση της νόσου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εμπόλα Κονγκό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ