Ανοιχτό διαγωνισμό για προσλήψεις σε δήμους προτείνουν οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας - iefimerida.gr

Ανοιχτό διαγωνισμό για προσλήψεις σε δήμους προτείνουν οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοιχτό διαγωνισμό για προσλήψεις σε δήμους προτείνουν οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας. Οπως διευκρινίζουν, οι προσλήψεις προσωπικού, μέσω ΑΣΕΠ, αφορούν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, όπως η καθαριότητα.

Σε συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), ο Πρόεδρος Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης, μιλώντας στους συμβασιούχους και την απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου εξήγησε μεταξύ άλλων ότι στο διαγωνισμό, που προτείνει η Ένωση θα συμμετέχουν και οι νυν συμβασιούχοι ή παρατασιούχοι των δήμων, με τα μόρια που έχουν αποκτήσει λόγω της προϋπηρεσίας τους, αλλά και κάθε άλλος υποψήφιος, όπως ορίζει η αρχή της ισότητας των πολιτών. Η λύση αυτή, όπως είπε, κινείται στο πλαίσιο του Συντάγματος, ενώ οι δήμοι θα μπορούν να προγραμματίσουν έτσι τον αριθμό των ατόμων που χρειάζονται και τις ειδικότητές τους.

Προέτρεψε δε, τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, αφού μελετήσουν το ακριβές κείμενο της απόφασης και αφού αυτή δημοσιευτεί, να προβούν σε διακοπή των συμβάσεων των συμβασιούχων στους οποίους αναφέρεται, και στην ανάκληση της απόφασης παράτασης.

«Η αυτοδιοίκηση πάντα συνεργαζόταν, συνεργάζεται και θα συνεργάζεται με την κεντρική εξουσία αλλά και όποτε χρειαστεί θα αντιπαρατίθεται», σημείωσε και ζήτησε να υπάρχει σεβασμός προς την τοπική αυτοδιοίκηση.

Για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είπε ότι η ΠΕΔ-ΚΜ θα στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό, αφού λάβει την καθαρογραμμένη απόφαση και θα ζητήσει από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη να μεσολαβήσει, ώστε να καθοριστεί συνάντηση μαζί του για το θέμα των συμβασιούχων» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, την ομιλία του απασχόλησε και το ζήτημα της υποχρεωτικής φοίτησης στα νήπια, απόφαση μάλιστα που χαρακτήρισε ανεφάρμοστη.

Κάτι τέτοιο, όπως είπε θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στους δήμους. Ζήτησε, άλλωστε, να υπάρξει διάλογος της κυβέρνησης με την αυτοδιοίκηση για το σχετικό θέμα και υπογράμμισε την ανάγκη να παραμείνει η προσχολική αγωγή στους δήμους.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΠΕΔ-ΚΜ, δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος παρουσίασε σχετική εισήγηση στη συνεδρίαση, ανέφερε ότι «αν προωθηθεί για υλοποίηση αυτή η εξαγγελία της κατάργησης των τμημάτων στους παιδικούς σταθμούς για τα προνήπια και αν υποχρεωτικά αναγκαστούν οι οικογένειες να πάνε τα παιδιά τους στα νηπιαγωγεία, οι συνέπειες που θα υπάρξουν θα είναι τραγικές».

Εξήγησε δε, ότι δε θα εξυπηρετούνται οι οικογένειες τους μήνες που τα νηπιαγωγεία είναι κλειστά το καλοκαίρι και κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα και επισήμανε ότι το ωράριο λειτουργίας των κλασικών τμημάτων των νηπιαγωγείων είναι κατά πολύ μικρότερο εκείνου των παιδικών σταθμών.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι η εφαρμογή της εξαγγελίας αυτής θα έχει ως αποτέλεσμα την απόλυση 2.000 και πλέον εργαζομένων από τους δημοτικούς σταθμούς, ενώ θα χαθούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από χρηματοδότηση που υπάρχει από ευρωπαϊκά προγράμματα και στο τέλος θα επιβαρυνθεί και ο κρατικός προϋπολογισμός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΤΑ Θεσσαλονίκη Συμβασιούχοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ