Είναι μια συνταγή για το αυθεντικό ρυζόγαλο που ξέρουμε, από παιδιά, με κορν φλάουρ και βανίλια.
Υλικά
- 1/2 κούπα ρύζι γλασέ
- 2 κούπες τσαγιού νερό
- 5 κούπες τσαγιού φρέσκο γάλα
- 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- κανέλα για το πασπάλισμα
- 1 κλωναράκι βανίλια, σχισμένο κατά μήκος στη μέση
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε το ρύζι γλασέ και το στραγγίζουμε
- Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με το νερό να βράσει
- Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να σκάσει το ρύζι
- Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τους σπόρους βανίλιας και ανακατεύουμε
- Όταν το ρύζι βράσει, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο δροσερό νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα
- Σιγοβράζουμε για λίγο και ανακατεύουμε δραστήρια ώσπου να αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο (5 λεπτά περίπου)
- Αν πάρει λίγη παραπάνω ώρα μην ανησυχήσετε, ανακατέψτε
- Να πήξει ελαφρά, να μη γίνει γύψος
- Όπως είναι ζεστό και νερουλό, μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια ή ποτήρια παγωτού, αφήνουμε να κρυώσει και τα βάζουμε στο ψυγείο
- Πασπαλίζουμε με κανέλα
Οι Αγγλοι, οι οποίοι είναι εξπέρ σε κρέμες και πόριτζ, «πειράζουν» συνήθως το ρυζόγαλό τους. Μουσκεύουν για 2 ώρες λίγη ξανθιά σταφίδα σε ουίσκι και την βάζουν να βράσει μαζί με τα υλικά, εξαρχής:
Φυσικά, αν ψάξει κανείς καλύτερα, βρίσκει το ρυζόγαλο στην Αγγλία σε όλες τις παραλλαγές. Με φρούτα, ρόδι, σπόρους τσία, ξύσμα κλπ.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο