Ένταση, διαρροές και καταψήφιση άρθρων. Η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών εξελίχθηκε σε θρίλερ.Οι διαρροές που υπάρχουν και από τα τρία κόμματα που απαρτίζουν τη συγκυβέρνηση θέτουν εν αμφιβόλω την υπερψήφιση συγκεκριμένων διατάξεων μέχρι τα τελευταία λεπτά της ψηφοφορίας.
Μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν άρθρα του πολυνομοσχεδίου είναι και οι κ.κ.Πέμη Ζούνη, Γιάννης Βούρος, Βάσω Παπανδρέου, Λούκα Κατσέλη, Πάυλος Στασινός, Λάμπρος Μίχος. Χρήστος Πρωτόπαπας, Χαρά Κεφαλίδου, Δημήτρης Κρεμαστινός, Αικατερίνη Περλεπέ, Ηλίας Καρανίκας, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Μιχάλης Κατρίνης, Τάσος Σιδηρόπουλος, Θανάσης Γικόνογλου, Βασίλης Κεγκέρογλου, Φραγκίσκος Παρασύρης, Χρήστος Κατσούρας, Χάρης Καστανίδης, Χρυσή Αράπογλου, Εύα Καϊλή, Δημήτρης Παπουτσής, Σάββας Εμινίδης, Μαρία Θεοχάρη, Αγγελική Γκερέκου, Σπύρος Μοσχόπουλος, Παναγιώτης Μπεγλίτης, Μανώλης Μπεντενιώτης, Δημήτρης Λιντζέρης, Γιάννης Διαμαντίδης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννης Αμοιρίδης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Μαρία Θεοχάρη, Αχμέτ Χατζηοσμάν, Στάθης Κουτμερίδης, Μιχάλης Τζελεπής, Χρήστος Χάιδος, Χρήστος Μαγκούφης, Νίκος Τσώνης, Τόνια Αντωνίου, Ευτύχιος Δαμιανάκης, Ιωσήφ Βαλυράκης
Η αξιωματική αντιπολίτευση υπερψήφισε όλα τα κρίσιμα άρθρα του πολυνομοσχεδίου (ρυθμίσεις για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών και του επαγγέλματος των δικηγόρων, συγχωνεύσεις υπηρεσιών του Δημοσίου), με εξαίρεση την ρύθμιση για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων όπου η ΝΔ ψήφισε «παρών».
Σχετικά με την διάταξη για τις δικηγορικές εταιρείες από την πλευρά της ΝΔ αρκετοί δικηγόροι όπως οι κ.κ. Προκόπης Παυλόπουλος, Δημήτρης Σιούφας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Κώστας Τζαβάρας, Μιχάλης Γιαννάκης, Γιάννης Ανδριανός, Μαργαρίτης Τζίμας, Νίκος Νικολόπουλος αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Μαρκόπουλος επέλεξαν να απουσιάσουν από την διαδικασία εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους.
Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ ψήφισαν «ναι» σε όλα τα κρίσιμα άρθρα, με εξαίρεση την ρύθμιση για τα φαρμακεία, την οποία καταψήφισαν.
Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ πρότειναν να αποσυρθεί η βελτιωτική διατύπωση και να επανέλθει την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να δοθεί χρόνος για καλύτερη επεξεργασία της.
Το άρθρο τελικά δεν αποσύρθηκε και μπήκε και αυτό σε ονομαστική ψηφοφορία ύστερα από αίτημα του ΚΚΕ.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη, Βάσω Παπανδρέου και Γιάννης Βούρος δήλωσαν "παρών" ενώ ο Δημήτρης Βαρβαρίγος καταψήφισε και τα 11 άρθρα του πολυνομοσχεδίου!
Τα άρθρα που τίθενται σε ονομαστική ψηφοφορία είναι τα : α. 4 για τη συγχώνευση υπηρεσιών του Δημοσίου,α. 5 για την απελευθέρωση των οδικών Μεταφορών, α.6 για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των δικηγόρων, α.7 για την εκποίηση περιουσίας του Δημοσίου, α.16-19 για συγχωνεύσεις εταιρειών του Δημοσίου (ΕΟΜΜΕΧ, ΕΒΕΤΑΜ, ΕΚΕΠΥκλπ), το α.24 για την περικοπή των δώρων στους συνταξιούχους συγκεκριμένων φορέων, το α.27 για την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου καθώς και το α.29 για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων.