Πόσα χρήματα μοιράζονται οι ομάδες της Formula 1;   - iefimerida.gr

Πόσα χρήματα μοιράζονται οι ομάδες της Formula 1;  

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κύκλος εργασιών της FOM, που διαχειρίζεται τα έσοδα της Formula 1 από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τις εισφορές που πληρώνουν οι διοργανωτές των Γκραν Πρι αλλά και από πολλές άλλες πηγές, έφτασαν για την προηγούμενη σαιζόν τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από αυτά τα 965 εκατομμύρια μοιράζονται στις ομάδες με βάση τις αγωνιστικές τους επιδόσεις την τελευταία τριετία -λαμβάνονται υπόψη οι 2 καλύτερες χρονιές- αλλά και ειδικών συμφωνιών που υπάρχουν με κάποιες από αυτές.

Ειδικές συμφωνίες έχουν οι Ferrari, Mercedes, Red Bull και McLaren, με την πρώτη να εξαργυρώνει τη συνεχή παρουσία της στη Φόρμουλα 1 αλλά και το μεγάλο της όνομα. Έτσι λοιπόν η Scuderia εισέπραξε συνολικά 192 εκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούν σχεδόν στο 20% του συνολικού ποσού που μοιράστηκε.

Η Mercedes, αν και κέρδισε τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών, θα πάρει 171 εκατομμύρια δολάρια, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα bonus για την κατάκτηση 2 σερί πρωταθλημάτων, ενώ ακολουθεί η Red Bull με 161 εκατομμύρια. Αρκετά πιο πίσω βρίσκεται η McLaren με 97 εκατομμύρια, και ακολουθούν η Williams με 79, η Force India με 72, η Τoro Rosso με 59, η Renaut με 52 και η Sauber με 49 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό της Haas που αντιστοιχούσε σε 32,5 εκατομμύρια δολάρια μοιράστηκε ισόποσα στις άλλες ομάδες.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Formula 1 – F1
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ