Επαγγελματικό Επιμελητήριο: Η αύξηση στις εισφορές οδηγεί σε «λουκέτα» και έκρηξη της αδήλωτης εργασίας - iefimerida.gr

Επαγγελματικό Επιμελητήριο: Η αύξηση στις εισφορές οδηγεί σε «λουκέτα» και έκρηξη της αδήλωτης εργασίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αύξηση της αδήλωτης εργασίας και κατά συνέπεια στη διεύρυνση της μαύρης τρύπας στα δημόσια έσοδα θα οδηγήσει η προωθούμενη από την κυβέρνηση αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, σύμφωνα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

«Χιλιάδες επαγγελματίες έκλεισαν τα μπλοκάκια τους λόγω της εξοντωτικής αύξησης των εισφορών αλλά οι άνθρωποι αυτοί δεν εξαφανίστηκαν ξαφνικά. Οργιάζει όμως πλέον η αδήλωτη εργασία και ταυτόχρονα προκαλείται μία τεράστια «τρύπα» στα δημοσιονομικά των Ταμείων» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Στους μελλοντικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της οικονομίας, προφανώς δεν περιλαμβάνονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες, τονίζει και κάνει λόγο για δήμευση του εισοδήματος και έμμεση προτροπή προς όλους εκείνους που προσπαθούν να επιβιώσουν στις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν από την εμφάνιση της κρίσης, να σταματήσουν να επιχειρούν.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου προτείνει να γίνει άμεσα επαναπροσδιορισμός του ασφαλιστικού μας και να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι αρνητικές συνέπειες των όσων έχουν γίνει έως τώρα. Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και συνολικά η Κυβέρνηση, να λάβουν αποφάσεις που να δίνουν προοπτική επιβίωσης σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν βρεθεί αναίτια στο στόχαστρο και από την άλλη να περάσουν το μήνυμα ότι όντως ενδιαφέρονται για την κοινωνική ισότητα.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημειώνει ότι: «επειδή όλα γίνονται στο βωμό της αύξησης των δημοσίων εσόδων, απαιτείται εδώ και τώρα διεύρυνση της φορολογικής βάσης, πάταξη της φοροδιαφυγής και ουσιαστικές ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των οφειλομένων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να μειωθεί το κενό που καταγράφεται. Η στόχευση πρέπει να είναι προς την αύξηση της απασχόλησης, καθώς μόνον έτσι θα πάρουν «ανάσα» τα ταμεία.

Όσο δεν υπάρχουν εργαζόμενοι που θα στηρίζουν το ασφαλιστικό σύστημα από τις καταβαλλόμενες εισφορές, τόσο θα μεγαλώνει η «τρύπα». Και τις θέσεις εργασίας μπορεί να τις εξασφαλίσει μόνο η τόνωση της επιχειρηματικότητας. Η δημιουργία νέων επιχειρήσεων, η επιβίωση όσων υφιστάμενων έχουν ξεκάθαρο πλάνο βιωσιμότητας, η επένδυση στην καινοτομία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΡΙΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ