Πηγή βιταμίνης C, αλλά και βιταμινών Β1, Β2, Β3, Β6, πρωτεϊνών, υδατανθράκων, καλίου, φωσφόρου, μαγνήσιου, το κατακίτρινο λεμόνι είναι ένα από τα πιο θρεπτικά εσπεριδοειδή, που θωρακίζει τον οργανισμό.
Η αξία του όμως δεν περιορίζεται μόνο στη διατροφή, καθώς αποτελεί ένα από τα βασικότερα συστατικά της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής ( χρησιμοποιείται για παράδειγμα στις λεμονόπιτες) , που αναδεικνύει κάθε συνταγή, χαρίζοντας μια όξινη ή γλυκιά γεύση και υπέροχο άρωμα.
Ωστόσο, όταν προσπαθούμε να το στύψουμε, δεν καταφέρνουμε να βγάλουμε τη μέγιστη δυνατή ποσότητα του χυμού που υπάρχει μέσα του, με αποτέλεσμα να σπαταλάμε πολλά περισσότερα από ένα λεμόνια και η διαδικασία να γίνεται μπελάς.
Διαβάστε πώς θα πάρετε τη μεγαλύτερη ποσότητα από το χυμό του λεμονιού στο BOVARY.GR.