Mεταναστεύουν οι Ευρωπαίοι... στον Τρίτο Κόσμο - iefimerida.gr

Mεταναστεύουν οι Ευρωπαίοι... στον Τρίτο Κόσμο

Ευρωπαίος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντεστραμμένη μετανάστευση παρατηρεί στην Ευρώπη η Wall Street Journal, σύμφωνα με δημοσίευμα της οποίας οι Ευρωπαίοι εγκαταλείπουν τις χώρες τους λόγω της οικονομικής κρίσης, επιλέγοντας ως προορισμούς χώρες του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου.

Ενώ λοιπόν η Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούσαν μέχρι πρότινος «την γή της επαγγελίας» για πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο, κάτι τέτοιο πλέον φαίνεται να μην ισχύει. Ολοένας και περισσότεροι Ευρωπαίοι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την Γηραιά Ήπειρο προκειμένου να αναζητήσουν την τύχη τους σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Αυτό ωστόσο το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τους γηγενείς Ευρωπαίους αλλά και τους μετανάστες που είχαν έρθει στην Ευρώπη προ μερικών ετών, αλλά πλέον βλέπουν να μην υπάρχει το μέλλον που οι ίδιοι είχαν φανταστεί.

Με τις θέσεις εργασίας να έχουν περιοριοστεί αλλά και την ανεργία να εξελίσσεται σε μάστιγα, όχι μόνο ανειδίκευτοι εργάτες, αλλά και άνθρωποι με πολλά τυπικά προσόντα επιλέγουν να μεταναστεύσουν εκτός Ευρώπης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του κύματος αυτού μετανάστευσης που παρατηρείται στην Ευρώπη, είναι η περίπτωση της Ισπανίας. Η χώρα αυτή μέχρι το 2008 δέχονταν 500.000 ανθρώπους το χρόνο οι οποίοι αναζητούσαν εργασία.

Αντίθετα, σήμερα η τάση αυτή έχει αντιστραφεί με το μεγαλύτερο ποσοστό να κατευθύνεται σε χώρες εκτός Ε.Ε. και μόλις το 42,2 % σε χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, όπως φαίνεται και στο ακόλουθο γράφημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ