Ελέφαντες αποχαιρετούν ελεφαντάκι που πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια [εικόνες] - iefimerida.gr

Ελέφαντες αποχαιρετούν ελεφαντάκι που πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια [εικόνες]

ελέφαντας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει η εικόνα ενός κοπαδιού ελεφάντων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν γύρω από το άψυχο σώμα της μικρής Λόλα, για να θρηνήσουν για το χαμό της.

Η Λόλα, ένα ελεφαντάκι 3 μηνών που ζούσε στο ζωολογικό κήπο του Μονάχου, έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια, και επρόκειτο να υποβληθεί σε πρωτοποριακή εγχείριση. Ωστόσο, έχασε τη ζωή της πριν προλάβει να κάνει την επέμβαση, καθώς οι αρτηρίες της ήταν τόσο φραγμένες που δεν έφτανε καθόλου αίμα στους πνεύμονές της.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου αποφάσισαν να επιστρέψουν τη σωρό της στο χώρο όπου ζει το κοπάδι, ώστε η 22χρονη μητέρα της να αποχαιρετήσει τη μικρή Λόλα. Έτσι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το «τελετουργικό» που ακολουθούν τα συμπαθέστατα παχύδερμα, όταν πεθαίνει κάποιος δικός τους.

Πρώτη η μητέρα της και μετά τα υπόλοιπα ζώα του κοπαδιού, άγγιξαν τρυφερά με την προβοσκίδα τους το άψυχο σώμα της Λούσι, πριν το καλύψουν με λίγα φύλλα που βρίσκονταν εκεί κοντά.

Ελέφαντες αποχαιρετούν ελεφαντάκι που πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ελέφαντες αποχαιρετούν ελεφαντάκι που πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ελέφαντες αποχαιρετούν ελεφαντάκι που πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που έγινε το 2005, οι ελέφαντες θρηνούν για το χαμό κάποιου μέλους του κοπαδιού τους, ακολουθώντας πολλές πρακτικές που μοιάζουν με αυτές των ανθρώπων. Ενδεικτικά, οι επιστήμονες είδαν πολλούς ελέφαντες να κλαίνε για το θάνατο κάποιου ζώου, να βγάζουν σπαρακτικούς ήχους και να καλύπτουν τη σωρό του με φύλλα και κλαδιά, πριν τηρήσουν σιωπηλή ολονυχτία.





Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ