Το Μαξίμου ρίχνει «δίχτυα» σε Ποτάμι-Λεβέντη για τα αντίμετρα - iefimerida.gr

Το Μαξίμου ρίχνει «δίχτυα» σε Ποτάμι-Λεβέντη για τα αντίμετρα

Διπλή «επιχείρηση» θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, με στόχο να ψηφιστούν έστω κάποια αντίμετρα από βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούν, διακαώς, να ανακτήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων αυτών που θα τους επιτρέψουν να δουν έστω και σταδιακή αντιστροφή στα ποσοστά τους μετά τα κλείσιμο της συμφωνίας, την ώρα που η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία στις δημοσκοπικές μετρήσεις αγγίζει ενίοτε και διψήφια νούμερα, πράγμα που κατά καιρούς φέρνει ίλιγγο στους κυβερνητικούς.

Στις δέκα μέρες λοιπόν που απομένουν μέχρι τις 18 Μαΐου, οπότε και προγραμματίζεται να ψηφιστούν τα μέτρα, η κυβέρνηση δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια. Αντιθέτως, οξύνει τη ρητορική τους και πιέζει στην κατεύθυνση βουλευτές από κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης και δη από το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων -που η στάση τους είναι εμφανώς πιο διαλλακτική- να βάλουν πλάτη έστω σε κάποια από τα ξεχωριστά άρθρα. Ήδη, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης έδωσε τον τόνο, λέγοντας πως «κάποια κόμματα θα στηρίξουν κάποια από τα αντίμετρα από τα οποία κάποιοι θα ευνοηθούν και κάποιοι θα έχουν απώλεια».

«Μπετονάρουν» την Κοινοβουλευτική Ομάδα

Μέσω αυτή της στρατηγικής οι κυβερνητικοί εκτιμούν ότι:

  • Πρώτον, συσπειρώνεται το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και η Κοινοβουλευτική ομάδα (ανεξάρτητα από το γεγονός ότι κανείς δεν είναι διατεθειμένος να διαφοροποιηθεί και ταυτόχρονα, απομακρύνονται τυχόν κρούσματα εσωστρέφειας
  • Δεύτερον, ότι «καταρρέει το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας πως δεν υπάρχουν αντίμετρα». Καθώς, όπως εξηγούν, αν καταψηφίσουν θα έχουν υποπέσει στο αντίστοιχο λάθος με αυτό του βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους, και αν στηρίξουν θα διαψεύδουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Όπως προσθέτουν αρμόδιες πηγές, «μετά την τεχνική συμφωνία έχουν αυτοεγκλωβιστεί».

Τσίπρας αξιολογεί υπουργούς
Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός αρχίζει από σήμερα να επιθεωρεί και τα υπουργεία, με πρώτο σταθμό το υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Τσίπρας θα ενημερωθεί για τα πεπραγμένα και το σχεδιασμό σε επίπεδο νομοσχεδίων, σε μια προσπάθεια να φανεί πως δεν παρέλυσε η απόδοση της κυβέρνησης από τον κύκλο των μακρόσυρτων διαπραγματεύσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέγαρο Μαξίμου Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ