Βρετανία: Αυξάνει τη διαφορά η Μέι -Μπροστά με 22 μονάδες - iefimerida.gr

Βρετανία: Αυξάνει τη διαφορά η Μέι -Μπροστά με 22 μονάδες

Φωτογραφία: Toby Melville/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με 22 μονάδες διαφορά από το δεύτερο κόμμα των Εργατικών, οι Συντηρητικοί της Τερέζα Μέι κερδίζουν έδαφος πριν τις εκλογές της 8ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του ICM, που δημοσιοποιεί η βρετανική εφημερίδα Guardian, η Τερέζα Μέι αυξάνει κατά δύο μονάδες το ποσοστό της έναντι των Εργατικών συγκεντρώνοντας το 49%, σε σχέση με τη προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας.

Αντίθετα, τα ποσοστά τω Εργατικών έπεσαν κατά μία ποσοστιαία μονάδα, φτάνοντας στο 27%.

Τονίζεται μάλιστα, ότι το προβάδισμα των Συντηρητικών είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ σε δημοσκόπηση που έχει πραγματοποιήσει το ICM για βρετανικές εκλογές.

Σε συνέχεια των ποσοστών, το κεντρώο κόμμα Φιλελεύθεροι Δημοκράτες συγκεντρώνει το 9%, παρουσιάζοντας αύξηση μίας ποσοστιαίας μονάδας, ενώ το αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου καταγράφει πτώση δύο μονάδων, φτάνοντας στο 6%.

Η δημοσκόπηση του ICM πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.038 ενηλίκων και διενεργήθηκε από τις 5 έως τις 7 Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρετανία Μέι Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ