Λιγκουίνι με γαρίδες και κρέμα - iefimerida.gr

Λιγκουίνι με γαρίδες και κρέμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εμβληματικό πιάτο στα μακαρόνια, πρέπει να ξέρετε να το μαγειρεύετε.


Δεν είναι κακό να χρησιμοποιήσετε ακόμη και κατεψυγμένες γαρίδες, αρκεί να είναι καλής ποιότητας και να έχετε ελέγξει την προέλευση και την ημερομηνία λήξης τους.

Είναι εύκολη και πολύ γευστική συνταγή.


Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι
  • 15-20 γαρίδες ωμές, καθαρισμένες
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμό 1/2 λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (φυσική ή καπνιστή)
  • Λίγο μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Λιγκουίνι με γαρίδες και κρέμα | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Βράστε τα λιγκουίνι al dente, όπως γράφει το πακέτο
  • Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ασπρίστε σε ελαιόλαδο το χοντροκομμένο σκόρδο, να μην ροδίσει
  • Προσθέστε τις γαρίδες, ρίξτε αλάτι και πιπέρι, αφήστε να ροδίσουν 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Βγάλτε τις γαρίδες από το τηγάνι, αφήστε το λάδι
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίξτε τον χυμό λεμονιού, την κρέμα γάλακτος και την πάπρικα -Προσθέστε λίγο πιπέρι
  • Ανακατέψτε και αφήστε την σάλτσα να πήξει για λίγα λεπτά, σε χαμηλή φωτιά
  • Στο μεταξύ σουρώστε τα λιγκουίνι και προσθέστε τα στο βαθύ τηγάνι
  • Ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως, με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λιγκουίνι με γαρίδες και κρέμα | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ