Είτε συνοδεύει ένα μπάρμπεκιου, είτε ως κύριο πιάτο με μια σαλάτα, αυτό το ογκρατέν είναι τέλειο για το καλοκαίρι.
Υλικά για 6 άτομα
- 3 κολοκυθάκια
- 5 ντομάτες
- 4 πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 500 γραμμάρια μοτσαρέλα
- Ελαιόλαδο, θυμάρι, δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 160 βαθμούς
- Κόψτε σε λεπτές φέτες όλα τα λαχανικά
- Κόψτε την μοτσαρέλα σε φέτες
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, απλώστε τα στον πάτο του ταψιού
- Στρώστε τα λαχανικά όρθια, πρώτα τις πατάτες, μετά τα κολοκυθάκια, την μοτσαρέλα και τις ντομάτες
- Σφίξτε τα λαχανικά -Τα βάζουμε όρθια γιατί διατηρούν το στιλ τους και δεν διαλύονται
- Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο παντού
- Ρίξτε θυμάρι, δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι
- Ψήστε για 1 ώρα και 20 λεπτά
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο