Γαλλία: Παρατυπίες στα ψηφοδέλτια καταγγέλει η Λεπέν [βίντεο] - iefimerida.gr

Γαλλία: Παρατυπίες στα ψηφοδέλτια καταγγέλει η Λεπέν [βίντεο]

Φωτογραφία: Thibault Camus/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών στη Γαλλία να απέχει λίγες ώρες, ο προεκλογικός πυρετός ανεβαίνει και η ομάδα της Μαρίν Λεπέν καταγγέλλει παρατυπίες στα ψηφοδέλτια.

Μάλιστα, η ομάδα της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου προσέφυγε στην Εθνική Επιτροπή ελέγχου της προεκλογικής εκστρατείας καταγγέλλοντας τις παρατυπίες που έχει διαπιστώσει σε πολλά διαμερίσματα αναφορικά με τα ψηφοδέλτια που εστάλησαν σε ψηφοφόρους, όπως έγινε γνωστό από την διευθυντή της εκστρατείας Νταβίντ Ρασλίν.

«Πολλοί δημότες έλαβαν στα σπίτια τους, στο πλαίσιο της εκλογικής προπαγάνδας, τα δύο ψηφοδέλτια των δύο υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές. Το ψηφοδέλτιο της υποψηφίου μας ήταν με συστηματικό τρόπο σκισμένο και εκείνο του αντιπάλου της, Μακρόν, άθικτο» επισημαίνεται η Ρασλίν.

«Αυτές οι σοβαρές παρατυπίες» διαπιστώθηκαν στο Αρντές, το Αλιέ, τη Σαβοΐα, το Λουάρ, το Ιβλίν, το Ερ ε Λουάρ και το Ερό, διευκρινίζεται.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αρμόδια Επιτροπή εξήγησε ότι «ζήτησε αμέσως από το υπουργείο Εσωτερικών να λάβει όλα τα χρήσιμα μέτρα προκειμένου αυτά τα περιστατικά, εφόσον αποδειχθούν, δεν επηρεάσουν τον ειλικρινή χαρακτήρα της εκλογικής διαδικασίας».

Επισήμανε μάλιστα, το ενδεχόμενο να καλέσει «τους ψηφοφόρους να χρησιμοποιήσουν τα ψηφοδέλτια που θα τους διατεθούν στα εκλογικά κέντρα», αντί εκείνων που παρέλαβαν ταχυδρομικώς.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λεπέν, δήμαρχοι «στέλνουν ταχυδρομικώς στους δημότες τους επιστολές που περιέχουν συστάσεις για το τι να ψηφίσουν, περισσότερο ή λιγότερο άμεσες».

Αναφέρει επίσης ένα πανό «το οποίο ο δήμαρχος του Μονπελιέ πιστεύεται ότι έδωσε εντολή να αναρτηθεί σε δημόσιο κτίριο».

Την ίδια ώρα η Μαρίν Λεπέν απαντά επικοινωνιακά με ένα προεκλογικό βίντεο.

Choisir la France. Choisir Marine. pic.twitter.com/LdjigivIH9

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εκλογές Λεπέν Γαλλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ