Κολιός στον φούρνο, λαδολέμονο - iefimerida.gr

Κολιός στον φούρνο, λαδολέμονο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φάτε κολιό, είναι ένα ψάρι με γεύση, καλά λιπαρά, λίγα αγκάθια.


Εχει κι άλλα θετικά: στοιχίζει φθηνά και κάνει πολύ καλό στην υγεία.


Υλικά

  • 4 κολιούς καθαρισμένους
  • 5-6 ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Θυμάρι και φρέσκια ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
Κολιός στον φούρνο, λαδολέμονο | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, κόψτε τα ντοματίνια στα δύο, κόψτε σε φετούλες το λεμόνι
  • Τοποθετήστε ένα λαδόχαρτο σε ταψάκι, βάλτε τα ψαράκια
  • Απλώστε παντού το κρεμμύδι, το λεμόνι, τα αρωματικά, τα ντοματίνια και το σκόρδο με τη φλούδα
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι καθώς και 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Ψήστε για 10-15 λεπτά, ανάλογα το πάχος
Κολιός στον φούρνο, λαδολέμονο | iefimerida.gr 1

Μπορείτε στο μεταξύ να ρίξετε σε ένα τηγάνι ροδέλες κολοκύθι, μελιτζάνες και ντομάτες (με τη σειρά, λίγα λίγα) ώστε να συνοδεύσετε τα ψάρια σας με υπέροχα ψητά λαχανικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή Κολιός ψητός φούρνο λεμόνι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ