Τέλος τα ελεγκτικά κέντρα - Στις αποψιλωμένες εφορίες οι έλεγχοι - iefimerida.gr

Τέλος τα ελεγκτικά κέντρα - Στις αποψιλωμένες εφορίες οι έλεγχοι

ικά κέντρα - Στις αποψιλωμένες εφορίες οι έλεγχοι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Μάλλον... ανάποδα ξεκινάει η αναδιάρθρωση των φοροελεγκτικών υπηρεσιών, καθώς πριν καλά-καλά ολοκληρωθούν οι συγχωνεύσεις των μεγάλων εφοριών και αναλάβουν δράση οι νέοι Ελεγκτές που υποτίθεται ότι θα στελεχώσουν τις Δ.Ο.Υ. αιχμής, οι οποίες θα αναλάβουν τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους φορολογούμενους με υψηλά εισοδήματα και μεγάλη ακίνητη περιουσία, το υπουργείο Οικονομικών κατάργησε με μια λιτή Απόφαση τα 6 Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα, μεταφέροντας όλες τις αρμοδιότητες τους στις καθ' ύλην αρμόδιες- και ενδεχομένως αποψιλωμένες- εφορίες!

«Αναστέλλουμε, από 1η Φεβρουαρίου 2012, τη λειτουργία των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων (Π.Ε.Κ.) και ορίζουμε ότι, από την ίδια ημερομηνία, η καθ' ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητά τους περιέρχεται στις Δ.Ο.Υ., από τις οποίες έχει αποσπασθεί, κατά το μέρος της καθ' ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητας της κάθε μίας από αυτές... Οι οργανικές θέσεις προσωπικού των Π.Ε.Κ. των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, περιέρχονται στις Δ.Ο.Υ., στις οποίες μεταφέρεται η κατά τόπον και καθ' ύλην αρμοδιότητά τους, προσαυξάνοντας, αντίστοιχα, τις οργανικές θέσεις αυτών. Οι εκκρεμείς υποθέσεις, καθώς και το φυσικό και το μαγνητικό αρχείο των Π.Ε.Κ., μεταφέρονται, από την ημερομηνία αναστολής της λειτουργία αυτών, στις καθ' ύλην και κατά τόπον αρμόδιες Δ.Ο.Υ

Τι σημαίνουν πρακτικά τα παραπάνω; Ότι όλες οι υποθέσεις των ΠΕΚ -μιλάμε για φακέλους επιχειρήσεων με τζίρους 1 έως 9 εκατ. ευρώ- θα μεταφερθούν στις καθ' ύλην αρμόδιες εφορίες, οι οποίες επί του παρόντος περιμένουν νέο έμψυχο δυναμικό για να μπορέσουν να ανταποκριθούν ακόμα και στις τρέχουσες υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, όλες οι συγχωνεύσεις και μετακινήσεις προσωπικού θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 28 Φεβρουαρίου, ωστόσο με βάση την εμπειρία των τελευταίων μηνών, όπου υποτίθεται ότι «τρέχουν» συγχωνεύσεις εφοριών, είναι προφανές ότι για να μπορέσει να πάρει μπροστά η «μηχανή» των ελέγχων, θα περάσουν αρκετοί μήνες, με ορατό το κίνδυνο να "κολλήσουν" δεκάδες φορολογικές υποθέσεις...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ