Ο διευθυντής του FBI κατακεραυνώνει τη Χίλαρι: Μου προκαλεί ναυτία ότι η έρευνα, της στοίχισε την Προεδρία - iefimerida.gr

Ο διευθυντής του FBI κατακεραυνώνει τη Χίλαρι: Μου προκαλεί ναυτία ότι η έρευνα, της στοίχισε την Προεδρία

Φωτογραφία: J. Scott Applewhite/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η ιδέα ότι θα επηρεάζαμε τις εκλογές μου προκαλεί τουλάχιστον ναυτία, αλλά ειλικρινά δεν θα άλλαζα την απόφασή μου», δήλωσε ο διευθυντής του FBI.

Ο Τζέιμς Κόμεϊ απάντησε στις κατηγορίες της Χίλαρι Κλίντον ότι μέρος της ευθύνης για την αποτυχία της στις εκλογές, ήταν η εντολή που έδωσε για την επανεκκίνηση των ερευνών της ηλεκτρονικής της επικοινωνίας όταν εκείνη ήταν υπουργός Εξωτερικών μεταξύ 2009 και 2012.

Η εντολή προκαλέσει τις οργισμένες αντιδράσεις των Δημοκρατικών, όταν έστειλε στις 28 Οκτωβρίου μια επιστολή στο αμερικανικό Κογκρέσο, ανακοινώνοντας ότι ανοίγει ξανά τον φάκελο Χίλαρι Κλίντον.

Όπως ο ίδιος είχε τονίσει, οι έρευνες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών είχαν εντοπίσει νέα μηνύματα που δικαιολογούσαν την επανέναρξη των ερευνών.

Μία εβδομάδα αργότερα ο διευθυντής του FBI ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν την άσκηση δίωξης σε βάρος της Κλίντον.

Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί επέμεναν ότι η ζημιά σε πολιτικό επίπεδο είχε ήδη γίνει.

Ο επικεφαλής του FBI εξήγησε, κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας, ότι είχε βρεθεί αντιμέτωπος με το εξής δίλημμα: Είτε να αποκρύψει τα νέα στοιχεία μέχρι την διεξαγωγή των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου ή να ενημερώσει τους βουλευτές.

«Η απόφαση που έλαβα για να μιλήσω δεν ήταν πραγματικά καλή. Απέμεναν έντεκα μέρες πριν τις εκλογές.

Αλλά το να μην μιλήσω για αυτό, θα αποτελούσε μια πράξη συγκάλυψης κατά την άποψή μου», τόνισε ο Κόμεϊ.

«Η απόκρυψη θα ήταν καταστροφική», είπε χαρακτηριστικά.

Η επίθεση αυτή του διευθυντή ου FBI είναι απάντηση στις δηλώσεις της Χίλαρι Κλίντον την Τρίτη ότι το FBI, ο Πούτιν και τα WikiLeaks της έκλεψαν την σχεδόν σίγουρη εκλογική της νίκη.

«Ήμουν στο δρόμο της νίκης, ώσπου ο συνδυασμός με την επιστολή Κόμει στις 28 Οκτωβρίου και τα WikiLeaks έγειραν αμφιβολίες στα μυαλά των ψηφοφόρων» ανέφερε σε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο Διεθνές Συνέδριο Γυναίκες για τις Γυναίκες.

«Αν οι εκλογές γινόταν στις 27 Οκτωβρίου, εγώ θα ήμουν Πρόεδρός σας», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ FBI Χίλαρι Κλίντον
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ