Είναι τούρκικη συνταγή, με ρύζι και αμύγδαλα, το αποκαλούμενο πιλάφι του Σουλτάνου. Πολύ σπέσιαλ, εξαιρετικό πιάτο.
Υλικά
- 300 γραμμάρια ρύζι arborio
- 500 γραμμάρια κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
- 50 γραμμάρια αμύγδαλα, χωρίς φλούδα
- 3 καρότα κομμένα σε λωρίδες
- 3 κρεμμύδια
- Λίγη πιπερίτσα τσίλι
- Λίγο δυόσμο και θυμάρι
- 30 γραμμάρια βούτυρο
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κύβο κότας
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο και το μισό ελαιόλαδο
- Προσθέστε κατά σειράν τα αμύγδαλα, τα καρότα, το ρύζι, το θυμάρι, το τσίλι, τον δυόσμο και το κοτόπουλο -Ροδίστε και αφήστε να σιγοβράζει
- Λυώστε τον κύβο κότας σε ζεστό νερό (1 ποτήρι) και ρίξτε το στην κατσαρόλα
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και προσθέστε το στην κατσαρόλα και το αλάτι
- Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει σε χαμηλή φωτιά
- Μόλις το ρύζι φουσκώσει, χαμηλώστε τη φωτιά, βράστε ακόμη 8 λεπτά και σβήστε
- Είναι έτοιμο! Αφήστε σκεπασμένο το φαγητό για 20 λεπτά και σερβίρετε ζεστό
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο