Ο Τραμπ επιτέθηκε στον διευθυντή του FBI, πριν καταθέσει για τις σχέσεις του επιτελείου του με τη Ρωσία - iefimerida.gr

Ο Τραμπ επιτέθηκε στον διευθυντή του FBI, πριν καταθέσει για τις σχέσεις του επιτελείου του με τη Ρωσία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δριμεία επίθεση στον διευθυντή του FBI, πριν αυτός καταθέσει για την πορεία των ερευνών αναφορικά με τις διασυνδέσεις προεκλογικά των συνεργατών του Τραμπ με τη Ρωσία, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ επιτέθηκε στον διευθυντή του FBI, πριν καταθέσει για τις σχέσεις του επιτελείου του  με τη Ρωσία  | iefimerida.gr 0

Ο Τζέιμς Κόμεϊ θα παρουσιάσει ενώπιον μελών του Κογκρέσου τα αποτελέσματα της πολύμηνης έρευνας για πιθανό συντονισμό κινήσεων του επιτελείου του τότε προεδρικού υποψηφίου με το Κρεμλίνο, αν και δεν αναμένεται αποκαλύψεις δημοσίως.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αρνηθεί κατ’ επανάληψη ότι η Μόσχα συνέβαλε στην απρόσμενη εκλογική του νίκη και τώρα εξαπέλυσε νέα επίθεση μέσω Twitter.

«Ο διευθυντής του FBI Κόμεϊ ήταν ό,τι καλύτερο συνέβη στη Χίλαρυ Κλίντον, υπό την έννοια ότι της έδωσε ελευθέρας για πολλές κακές πράξεις», έγραψε.

«Η ψεύτικη ιστορία Τραμπ/Ρωσία ήταν μια δικαιολογία που χρησιμοποίησαν οι Δημοκρατικοί για την ήττα στις εκλογές. Μήπως η Τραμπ έκανε μια υπέροχη εκστρατεία; »

FBI Director Comey was the best thing that ever happened to Hillary Clinton in that he gave her a free pass for many bad deeds! The phony...

Ο Ρεπουμπλικανός προέδρος φαίνεται ότι αναφέρθηκε σε μια έρευνα για το αν η χρήση από την πρώην υπουργό Εξωτερικών του ιδιωτικού της e-mail για επίσημες επικοινωνίες συνιστούσε παραβίαση του πρωτοκόλου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και καταπάτηση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας. Ο Κόμεϊ εισηγήθηκε να μην απαγγελθούν κατηγορίες κατά της Κλίντον τον Ιούλιο, κλείνοντας ουσιαστικά την υπόθεση, αλλά στις 28 Οκτωβρίου, λίγες μέρες πριν τις εκλογές ανακοίνωσε με επιστολή του ότι αρχίζει νέα έρευνα για καινούρια e-mail.

Ο Τραμπ, που υπολειπόταν τότε στις δημοσκοπήσεις, άδραξε την ευκαιρία για να επιτεθεί στην αντίπαλό του αποκαλώντας την «απατεώνισσα Χίλαρι», ενώ στις συγκεντρώσεις του απαιτούσε μαζί με οπαδούς του «να την κλείσουν μέσα».

Το συμβάν θεωρείται ότι συνέβαλε εν μέρει στην εκλογική του νίκη, μολονότι η υπόθεση έκλεισε δύο μέρες πριν στηθούν οι κάλπες.

Ο Τραμπ επιτέθηκε στον διευθυντή του FBI, πριν καταθέσει για τις σχέσεις του επιτελείου του  με τη Ρωσία  | iefimerida.gr 1

Μιλώντας στο Διεθνές Συνέδριο Γυναίκες για τις Γυναίκες στη Νέα Υόρκη η Χίλαρι Κλίντον είπε χθες ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ήττα, αλλά πιστεύει ότι η έρευνα του FBI έπαιξε σημαντικό ρόλο.

«Αν είχαν γίνει οι εκλογές στις 27 Οκτωβρίου εγώ θα ήμουν Πρόεδρός σας», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Ήμουν στο δρόμο της νίκης, ώσπου ο συνδυασμός της επιστολής Κόμει στις 28 Οκτωβρίου και τα ρωσικά WikiLeaks [οι διαρροές, δηλαδή, των ηλεκτρονικών μηνυμάτων των Δημοκρατικών, που έδειχναν ότι η ηγεσία του κόμματος ευνοούσε την υποψηφιότητα Χίλαρι, αντί για τον Μπέρνι Σάντερς] ήγειραν αμφιβολίες στα μυαλά των ψηφοφόρων»

Το FBI και επιτροπές του Κογκρέσου ερευνούν τώρα την καταγγελλόμενη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές μετά το συμπέρασμα αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι «ο Βλάντιμιρ Πούτιν διέταξε μια εκστρατεία επηρεασμού» των ψηφοφόρων, ώστε να ψαλιδίσει τις πιθανότητες επιτυχίες της Κλίντον και να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη τους στη δημοκρατική διαδικασία.

Αναλυτές θεωρούν ότι δεν πρόκειται να διαρρεύσουν λεπτομέρειες καθώς οι έρευνες της αντικατασκοπείας σπάνια καταλήγουν σε ποινικές διώξεις ή στα δικαστήρια, μολονότι οι ακροάσεις των επιτροπών της Βουλής και της Γερουσίας είναι δημόσιες και μπορούν να δημοσιεύσουν τα πορίσματά τους.

Ο Τραμπ επιτέθηκε στον διευθυντή του FBI, πριν καταθέσει για τις σχέσεις του επιτελείου του  με τη Ρωσία  | iefimerida.gr 2

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν απέρριψε τις αιτιάσεις ότι βοήθησε τον Τραμπ ως αναπόδεικτες «φήμες» που χρησιμοποιούνται για εσωτερική κατανάλωση στη διάρκεια της χθεσινής τεταμένης συνέντευξης Τύπου με την Άνγκελα Μέρκελ στο Σότσι.

«Ποτέ δεν ανακατευόμαστε στην πολιτική σκηνή άλλων χωρών, ούτε θέλουμε να ανακατεύονται στη δική μας», είπε. «Δυστυχώς, βλέπουμε να συμβαίνει το αντίθετο την τελευταία διετία. Είδαμε απόπειρες επιρροής της πολιτικής διαδικασίας στη Ρωσία μέσω των λεγόμενων ΜΚΟ, αλλά και άμεσα. Αντιλαμβανόμενοι τη ματαιοπονία τέτοιων προσπαθειών, ουδέποτε σκεφθήκαμε να παρέμβουμε», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ