Αφγανιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας σε οχήματα του ΝΑΤΟ -Τουλάχιστον 8 νεκροί - iefimerida.gr

Αφγανιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας σε οχήματα του ΝΑΤΟ -Τουλάχιστον 8 νεκροί

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον οχτώ άμαχοι είναι οι νεκροί από την πρωινή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που έγινε στο κέντρο της Καμπούλ, ενώ από την έκρηξη τραυματίστηκαν άλλοι 28 άνθρωποι σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών υγείας.

Η επίθεση είχε ως στόχο θωρακισμένα οχήματα του ΝΑΤΟ, χωρίς ωστόσο, να έχει γίνει γνωστό εάν στρατιώτες της συμμαχίας είναι μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών.

Οι νατοϊκοί στρατιώτες που κινούνται εντός της Καμπούλ χρησιμοποιούν θωρακισμένα οχήματα (Mine Resistant Ambush Protected-MRAP) τα οποία φέρονται να έπαθαν ελαφρές ζημιές από το οστικό κύμα της έκρηξης σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ την επίθεση δεν σχολίασε η νατοϊκή δύναμη.

Αφγανιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας σε οχήματα του ΝΑΤΟ -Τουλάχιστον 8 νεκροί | iefimerida.gr 0

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της Καμπούλ κατά τεθωρακισμένων οχημάτων του ΝΑΤΟ, πραγματοποιήθηκε μετά τις απειλές των Ταλιμπάν για επιθέσεις κατά ξένων δυνάμεων κατά την εαρινή επίθεσή τους, που άρχισε την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο όπως έγινε γνωστό την ευθύνη για τη σημερινή βομβιστική επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη έγινε σε μικρή απόσταση από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καμπούλ επίθεση αυτοκτονίας ΝΑΤΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ