«Πώς μπορείς να επιλέξεις ποιο ελληνικό νησί θα επισκεφθείς;», αναρωτιέται ο Guardian - και δικαίως.
«Υπάρχουν χιλιάδες και φυσικά τα πιο διάσημα δεν μπορεί να είναι και τα καλύτερα. Για να βρούμε τα νησιά με παρθένα ομορφιά χρειαζόμαστε συμβουλές και το καλύτερο είναι να ακολουθήσεις τις συμβουλές εκείνων που ξέρουν: Των Αθηναίων και των ιδιοκτητών ξενοδοχείων που αναζητούν θεαματικούς προορισμούς για να ''πιάσουν'' τους πελάτες τους», σημειώνει η βρετανική εφημερίδα και αναφέρει το παράδειγμα της Coco Mat που άνοιξε ένα boutique hotel στη Σέριφο. «Οι ξενοδόχοι επιμένουν ότι ήταν ο ήχος των κυμάτων που έμπαινε από τα ανοιχτά παράθυρα των εξοχικών σπιτιών των παλαιών ανθρακωρύχων που τους έπεισε ότι θα έπρεπε να επενδύσουν στη Σέριφο (όπως και το γεγονός ότι οι φιλότεχνοι Αθηναίοι επέλεγαν το συγκεκριμένο νησί για τα διαλείμματά τους από την καθημερινότητά τους)».
Αυτό που κάνει ακαταμάχητη τη Σέριφο κατά τον Guardian, πάντως, είναι ότι είναι ένα χαμηλών τόνων νησί και ότι η όποια επιχειρηματική δραστηριότητα περιορίζεται στην πρωτεύουσά του, ενώ το υπόλοιπο παραμένει άγριο.
«Η γοητευτική και υπνωτική Σέριφος, με αυτό το ασυνήθιστα δραματικό τοπίο της, επισκιάζει και τη Μύκονο και τη Σαντορίνη (τα δύο γνωστότερα νησιά που σφύζουν από ζωή), ενώ η απουσία αεροδρομίου αποτρέπει τα πλήθη», προσθέτει η βρετανική εφημερίδα.
Το δημοσίευμα του Guardian εκτός από αναφορά σε ορισμένα συγκεκριμένα ξενοδοχεία μιλά και για τις δύο ταβέρνες στο Καλό Αμπέλι που απλώνουν τα τραπέζια τους πάνω στην άμμο. «Απλά, προσιτά, παλαιομοδίτικα, σε ένα μαγευτικό βραχώδες τοπίο το οποίο αποτελεί σκηνικό αρχαίων μύθων. Αυτή είναι η υπνωτική Σέριφος».
Φωτογραφίες: Shutterstock