Έκκληση Λαγκάρντ για την έκδοση ευρωομολόγου - iefimerida.gr

Έκκληση Λαγκάρντ για την έκδοση ευρωομολόγου

ΔΝΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους Ευρωπαίους ηγέτες καλεί η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ προκειμένου να ενισχύσουν περαιτέρω το ταμείο αρωγής, αλλά και να συμβάλλουν στην έκδοση ευωομολόγων.

«Χρειαζόμαστε έναν μεγαλύτερο τείχος προστασίας», τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ στη διάρκεια συνεδρίου στο Βερολίνο, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «Δίχως αυτό, χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίες θεμελιωδώς είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα χρέη τους, θα μπορούσαν δυνητικά να εξωθηθούν σε μια κρίση ρευστότητας εξαιτίας του υπέρογκου κόστους χρηματοδότησης».

Στην ομιλία της, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, έκανε έκκληση προκειμένου να πραγματοποιηθούν βήματα προς την κατεύθυνση της διασφάλισης ισχυρότερης οικονομικής ανάπτυξης στην ευρωζώνη, καθώς και για τη λήψη μέτρων μεγαλύτερης συνοχής μεταξύ των 17 κρατών μελών.Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται κινήσεις επιμερισμού της ανάληψης κινδύνου στο τραπεζικό σύστημα και ενίσχυσης της χρηματοοικονομικής εποπτείας.

«Ακόμη και η πολιτική δέσμευση για την έκδοση κοινού ομολόγου, χωρίς καν την εφαρμογή, θα βοηθούσε να πειστούν οι αγορές για την μελλοντική βιωσιμότητα της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης»,Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σήμερα στο Γερμανικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, στο Βερολίνο.

Η κυρία Λαγκάρντ επισήμανε ότι το 2012 πρέπει να είναι χρονιά θεραπείας, επανέλαβε δε σχετική ρήση του Ιπποκράτη: "Η θεραπεία είναι ζήτημα χρόνου, αλλά πολλές φορές είναι και ζήτημα ευκαιρίας".

Επίσης, απευθυνόμενη στην πολιτική ηγεσία τόσο της Ευρώπης όσο και των ΗΠΑ κάλεσε για τη λήψη δραστικότερων μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης χρέους που μαστίζει τις οικονομίες τους.

Ως μέρος της πολιτικής που θα μπορούσε να ακολουθηθεί στον τομέα αυτόν στην ευρωζώνη, η Λαγκάρντ κάλεσε για τη δημιουργία ενός φορέα ο οποίος θα είχε τη δυνατότητα συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ