Κατασκοπευτικός δορυφόρος των ΗΠΑ κινείται σε τροχιά γύρω από τη Γη [βίντεο] - iefimerida.gr

Κατασκοπευτικός δορυφόρος των ΗΠΑ κινείται σε τροχιά γύρω από τη Γη [βίντεο]

Φωτογραφία: SpaceX/ Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκτόξευση κατασκοπευτικού δορυφόρου για λογαριασμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Elon Musk, Space X.

Παράλληλα η εταιρεία σημείωσε στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής πως ο πύραυλος που οδήγησε τον κατασκοπευτικό, κυβερνητικό δορυφόρο στο διάστημα, προσγειώθηκε στη συνέχεια χωρίς κανένα πρόβλημα στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα της εταιρείας στο ακρωτήριο Κανάβεραλ, όπου επρόκειτο να επιστρέψει.

Να σημειωθεί, πως δεν έχει αποκαλυφθεί ποια θα είναι η δουλειά του νέου δορυφόρου της κυβέρνησης των ΗΠΑ, καθώς θεωρείται απόρρητη πληροφορία, ωστόσο Αμερικανοί αναλυτές σε τοποθετήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποσηρίζουν πως υπάρχει σίγουρα κάποια σύνδεση με το ζήτημα της Βορείου Κορέας.

Falcon 9 first stage has landed at LZ-1 https://t.co/gtC39uBC7z pic.twitter.com/766RxdZ99X

Nα σημειωθεί πως η εταιρεία Space X έχει συνάψει συμβάσεις με το αμερικανικό δημόσιο για παρόμοιες εκτοξεύσεις και στο μέλλον αφού η προσφορά που έχει καταθέσει είναι πολύ μικρότερη από τους ανταγωνιστές της κι αυτό γιατί χρησιμοποιεί εκ νέου πυραύλους οδήγησης αλλά και πλατφόρμες εκτόξευσης.

Split screen shot of Falcon 9 first stage as it returns to Earth and lands at Landing Zone 1. pic.twitter.com/5hlwTOTGKa


Τέλος, η εκτόξευση του συγκεκριμένου δορυφόρου ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή αλλά ματαιώθηκε διότι ανιχνεύθηκε πρόβλημα στον αισθητήρα εκτόξευσης του δορυφόρου λίγο πριν από την εκτόξευση.

Πηγή Βίντεο: Twitter/Space X

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκτόξευση πύραυλος ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ