Οταν λέμε ταρτάρ εννοούμε συνήθως τον ωμό κιμά, αλλά ο όρος επεκτάθηκε και σε πολλά άλλα πιάτα. Οπως αυτό παρακάτω.
Υλικά
- 2 αβοκάντο ώριμα, όχι υπερβολικά
- 2 ντομάτες
- 100 γραμμάρια σολωμό καπνιστό
- 1 κουταλάκι χυμό λεμόνι
- Λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά γλυκού κρέμα γάλακτος
- Ελαιόλαδο και ξύδι μπαλσάμικο
- Σπόροι κουκουναριού, σωταρισμένοι, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Σε μπολ κόψτε τα αβοκάντο σε μικρούς κύβους και ρίξτε τους λίγο χυμό λεμόνι
- Προσθέστε τον σολωμό σε κομματάκια, την κρέμα γάλακτος και τον άνιθο
- Βάλτε τα στο ψυγείο
- Κόψτε τις ντομάτες στα δύο, αφαιρέστε τους σπόρους, κόψτε σε κυβάκια
- Οταν είναι να σερβίρετε, πάρτε το πιάτο και τοποθετήστε πάνω του μια μικρή φόρμα χωρίς πάτο
- Βάλτε μέσα στη φόρμα πρώτα το αβοκάντο-σολωμό, σπρώξτε καλά
- Από πάνω τοποθετήστε τις ντομάτες και αφαιρέστε τη φόρμα
- Μένει το ταρτάρ στο πιάτο -Ρίξτε από πάνω λίγο μπαλσάμικο και κουκουνάρι
- Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα ή σκέτο
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο