Βούτσης: Η χώρα ασφυκτιά - Χρειαζόμαστε την επανεκκίνηση των δικών μας θεσμών - iefimerida.gr

Βούτσης: Η χώρα ασφυκτιά - Χρειαζόμαστε την επανεκκίνηση των δικών μας θεσμών

Φωτογραφία: ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η καλή νομοθέτηση είναι αναγκαία προϋπόθεση μιας δίκαιης και αποτελεσματικής λειτουργίας της Πολιτείας, τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Βούτσης.

Στο πλαισιο του χαιρετισμού του στο συέδριο για το «ευ νομοθετείν» ο πρόεδρος της Βουλής, επεσήμανε ότι καμία προσπάθεια της Βουλής, προς την κατεύθυνση του εξορθολογισμού της νομοθετικής λειτουργίας, που κάνει η Βουλή, δεν αρκεί και δεν μπορεί να οδηγήσει στην καλή νομοθέτηση όσο βρισκόμαστε στη μέγγενη της σκληρής επιτήρησης.

Ανέφερε δε ότι η χώρα ασφυκτιά και αναζητείται επειγόντως η κανονικότητα «και οφείλουμε να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση.

«Εκτός από την επανεκκίνηση της Οικονομίας χρειαζόμαστε και την επανεκκίνηση των θεσμών - «των δικών μας θεσμών- και την ενεργοποίηση της εμπιστοσύνης των πολιτών σε αυτούς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Βούτσης, επισήμανε ότι η κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα με την υπογραφή των Μνημονίων περιορίζει ασφυκτικά τον κοινοβουλευτικό διάλογο και τη σχετική διαβούλευση στη Βουλή.

«Ουσιαστικά φτάνει στο σημείο να ακυρώνει τη δυνατότητα των μελών του Κοινοβουλίου να προτείνουν στην Ολομέλεια της Βουλής τροποποιήσεις και βελτιωτικές προτάσεις επί της ουσίας των νομοσχεδίων που καταθέτει η κυβέρνηση» επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, ο Βούτσης, αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της Βουλής, να εξορθολογιστεί το νομοθετικό έργο, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στην πολύμηνη διαβούλευση που εξελίσσεται μεταξύ των κομμάτων, για την τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής, προς την κατεύθυνση της καλύτερης λειτουργίας της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βουτσης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ