Πεντάγωνο: Ερευνα για παράνομες αμοιβές του πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Τραμπ - iefimerida.gr

Πεντάγωνο: Ερευνα για παράνομες αμοιβές του πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Τραμπ

Φωτογραφία: Carolyn Kaster/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έρευνα προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση της παράνομης χρηματοδότησης του πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Μάικλ Φλιν διέταξε ο γενικός επιθεωρητής του Πενταγώνου.

Σύμφωνα με επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα από Δημοκρατικούς, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Φλιν έλαβε αμοιβές από ξένες νομικές οντότητες χωρίς να έχει λάβει την απαραίτητη έγκριση.

Η έρευνα του γενικού επιθεωρητή εστιάζει στο αν και κατά πόσον ο Φλιν «δεν έλαβε την απαιτούμενη προέγκριση για να δεχθεί οποιαδήποτε αμοιβή από ξένη κυβέρνηση», επισημαίνει επιστολή προς την Επιτροπή Εποπτείας και Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης της Βουλής των Αντιπροσώπων, με ημερομηνία 11 Απριλίου.

Ο Φλιν τελεί υπό έρευνα για τις επαφές του με Ρώσους αξιωματούχους ενώ Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί λένε πως πιθανότατα ο πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ παραβίασε τον νόμο καθώς δεν ζήτησε και δεν πήρε άδεια για πληρωμές που του έγιναν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στη Ρωσία το 2015.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Ελάιζα Κάμινγκς έδωσε επίσης στη δημοσιότητα έγγραφα του Πενταγώνου, που αποκαλύπτουν ότι παρά το γεγονός ότι από το 2014 είχε γίνει προειδοποίηση στον Φλιν να μη δεχτεί πληρωμές, εκείνος δεν ζήτησε ούτε έλαβε την έγκριση που χρειαζόταν για κάτι τέτοιο.

Ένας δικηγόρος του Φλιν, απέφυγε να απαντήσει παρά το γεγονός ότι του ζητήθηκε σχόλιο.

«Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ (DIA) δεν εντόπισε κανένα έγγραφο που να αναφέρεται ή να σχετίζεται με αμοιβές που έλαβε ο υποστράτηγος (ε.α.) Φλιν από το εξωτερικό. . . Η DIA δεν βρήκε κανένα αρχείο ότι ο Φλιν επιδίωξε να λάβει άδεια ή έγκριση για αποδοχή χρημάτων από το εξωτερικό», αναφέρει επιστολή, που συντάχθηκε την 7η Απριλίου.

Ο Κάμινγκς έδωσε παράλληλα στην δημοσιότητα επιστολή που έστειλε η DIA τον Οκτώβριο του 2014 στον Φλιν στην οποία του περιγράφονται συνοπτικά οι κανόνες δεοντολογίες μετά την αποστρατεία του, βάσει των οποίων περιλαμβανομένης της απαγόρευσης να λαμβάνει αμοιβές από το εξωτερικό χωρίς έγκριση.

Η δημοσιοποίηση των εγγράφων αυτών καταγράφεται εν μέσω των ερευνών που διεξάγει το Κογκρέσο για τις πιθανές σχέσεις στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας.

Ο Φλιν αναγκάστηκε σε παραίτηση στις 13 Φεβρουαρίου όταν αποκαλύφθηκε πως είχε πει ψέματα για τις συζητήσεις που είχε με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ Σεργκέι Κίσλιακ, πριν από την ορκωμοσία του Τραμπ.

Παράλληλα, ο αποπεμφθείς σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Μαικλ Φλιν, είχε υποσχεθεί σε Τούρκους αξιωματούχους, με τους οποίους συναντήθηκε προεκλογικά, ότι θα παραδώσει στην Τουρκία τον Ιμάμη Γκιουλέν.

Ως γνωστόν η κυβέρνηση Ερντογάν έχει ζητήσει την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ως υπαίτιο για το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016.

Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα Wall Street Journal, δημοσιογράφοι της οποίας συνομίλησαν με στελέχη της εκστρατείας Τραμπ.

Ένας εξ αυτών μάλιστα, είναι ο πρώην διευθυντής της CIA Τζέιμς Γούλσι.

Η αποκάλυψη είναι συγκλονιστική, καθώς -όπως είναι ήδη γνωστό- ο Φλιν είχε πληρωθεί με χιλιάδες δολάρια από την τουρκική κυβέρνηση, τα οποία του είχε δώσει Τούρκος επιχειρηματίας μέσω της επιχείρησής του.

Όπως υπενθυμίζει το mignatiou.com ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου Τραμπ είχε γράψει πληρωμένο άρθρο σε αμερικανική εφημερίδα, με το οποίο εκθείαζε τη στρατηγική σημασία της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φλιν Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ