Ενα πανάλαφρο και εύκολο γλύκισμα για να επωφεληθούμε από τις εποχικές φράουλες.
Η συνταγή περιλαμβάνει και λευκή σοκολάτα, η οποία δίνει γεύση και απογειώνει το muffin, ώστε να χρησιμοποιήσουμε λιγότερη ζάχαρη καθώς και ελαιόλαδο αντί για βούτυρο.
Υλικά
- 2 φλυτζάνια αλεύρι
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 φλυτζάνι γιαούρτι
- 1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 1 βανίλια
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1,5 φλυτζάνι κομμένες φράουλες
- 3/4 φλυτζανιού σπασμένη λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα ξερά υλικά (εκτός από φράουλες και σοκολάτα)
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το γιαούρτι, το λάδι και τη βανίλια, ανακατέψτε καλά
- Βάλτε τα στερεά υλικά μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε καλά με σπάτουλα
- Τώρα προσθέστε τις φράουλες και την σοκολάτα
- Βουτυρώστε 12 φορμίτσες για μάφινς και χύστε το υλικό προσεκτικά
- Ψήστε στον φούρνο για 18-20 λεπτά το πολύ
- Αφήστε να κρυώσουν και απολαύστε τα!
Βάλτε τα σε ειδική θήκη για να τα προσφέρετε και να δώσετε χαρά:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο