Το Ευρωκοινοβούλιο καταδικάζει την βάναυση καταστολή στη Βενεζουέλα- Ζητά έρευνα για τους θανάτους διαδηλωτών - iefimerida.gr

Το Ευρωκοινοβούλιο καταδικάζει την βάναυση καταστολή στη Βενεζουέλα- Ζητά έρευνα για τους θανάτους διαδηλωτών

Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα μήνα μετά την έναρξη των πολύνεκρων διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος Μαδούρο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατήγγειλε «τη βάναυση καταστολή» στη Βενεζουέλα.

Σε ψήφισμα, που εγκρίθηκε με 450 ψήφους (35 κατά και 100 αποχές), οι ευρωβουλευτές, που συνήλθαν σε ολομέλεια στις Βρυξέλλες, «καταδικάζουν σθεναρά τη βάναυση καταστολή που ασκήθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας, καθώς και από άτακτες ένοπλες ομάδες, κατά των ειρηνικών διαδηλωτών».

Το κοινοβούλιο κάλεσε την κυβέρνηση Μαδούρο να ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους περίπου τριάντα άνθρωποι ενώ ζήτησε να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι ενώπιον της δικαιοσύνης.

Τόνισε επίσης, ότι οι κυβερνώντες οφείλουν να διασφαλίσουν το δικαίωμα των πολιτών στις διαδηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Βενεζουέλα μαστίζεται από τις αρχές Απριλίου από διαδηλώσεις κατά του Νικολάς Μαδούρο.

Οι διαδηλωτές ζητούν την άμεση αποχώρηση του Προέδρου από την εξουσία πριν από τη λήξη της θητείας του τον Δεκέμβριο του 2018 και απαιτούν μαζί με την αντιπολίτευση τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Οι καθημερινές πορείες καταλήγουν σε συγκρούσεις, λεηλασίες, ανταλλαγές δακρυγόνων και βομβών Μολότοφ ανάμεσα στους διαδηλωτές και στις δυνάμεις της τάξης, ενώ επισημαίνεται ότι έχουν επιστρατευτεί και οι «collectivos», ένοπλες ομάδες πολιτών τις οποίες εξοπλίζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την αντιπολίτευση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Βενεζουέλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ