Αντίθετη είναι η ΚΕΔΕ στη χορήγηση αδειών εκπαίδευσης, σε συναφή με την ειδικότητά τους αντικείμενα, από δύο έως πέντε έτη, σε δημοτικούς υπαλλήλους που φοιτούν στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), όπως προβλέπεται στο άρθρο 92 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών.
Ειδικότερα, η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδων εμμένει στη σχετική πρόταση που έχει καταθέσει, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το πολυνομοσχέδιο και η οποία είναι η χορήγηση ειδικής άδειας για όσους δημοτικούς υπαλλήλους φοιτούν στο ΕΑΠ, διάρκειας δέκα ημερών κατ’ έτος κατά την περίοδο των εξετάσεων. Κι αυτό, διότι -όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της- στο ΕΑΠ η φοίτηση είναι εξ αποστάσεως.
Αν ψηφισθεί ως έχει το άρθρο του πολυνομοσχεδίου, υπάρχει ο κίνδυνος αποψίλωσης των υπηρεσιών των Δήμων από το απαραίτητο προσωπικό, ενώ θα επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των Δήμων με αύξηση του κόστους μισθοδοσίας ανά υπάλληλο, από 20% έως 40% ετησίως, καθώς η μισθοδοσία, όχι μόνο θα καταβάλλεται κανονικά, αλλά θα προσαυξάνεται ανάλογα με το αν η φοίτηση θα είναι προπτυχιακής ή μεταπτυχιακής εκπαίδευσης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ