Δεν ζήτησαν από τον Σαμαρά περικοπή 13ου και 14ου μισθού - iefimerida.gr

Δεν ζήτησαν από τον Σαμαρά περικοπή 13ου και 14ου μισθού

Δεν ζήτησαν από τον Σαμαρά  περικοπή 13ου και 14ου μισθού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έθεσαν ζήτημα περικοπής του 13ου και του 14ου μισθού οι επικεφαλής της Τρόικα από τον Αντώνη Σαμαρά στην συνάντηση που είχαν μαζί του , επέμειναν όμως θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού αλλά και ψαλιδίσματος των επικουρικών συντάξεων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΝΔ , επεσήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν περικοπές και μειώσεις στο μισθολογικό κόστος αλλά να δοθεί έμφαση σε μέτρα που μπορούν να οδηγήσουν σε ανάκαμψη την οικονομία. Παράλληλα ζήτησε να μην υπάρξουν οριζόντιες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και έθεσε θέμα πλαφόν για τις μειώσεις τα 1200 ευρώ.

Η «υποχώρηση» αυτή της ΝΔ η οποία ήταν αρχικά κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε μείωση των επικουρικών, έγινε όταν διαπιστώθηκε ότι η Τρόικα ήταν κατηγορηματική στο θέμα αυτό.

Για το θέμα των μισθών, ο κ. Σαμαράς τόνισε πώς το πρόβλημα της οικονομίας δεν είναι το μισθολογικό κόστος αλλά το μη μισθολογικό. Επεσήμανε μάλιστα στους τροικανους πώς μέτρα όπως οι μειώσεις μισθών οδηγούν σε ύφεση.

Τέλος, οι επιτελείς της ΝΔ παρουσίασαν προτάσεις για μειώσεις στο εργοδοτικό κόστος που όμως δεν αγγίζουν τους μισθούς αλλά και μείωση της γραφειοκρατίας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ