Σόιμπλε: Κούρεμα 70% για είναι βιώσιμο το χρέος μέχρι το 2020 - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Κούρεμα 70% για είναι βιώσιμο το χρέος μέχρι το 2020

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο στόχος που πρέπει να επιτευχθεί για την Ελλάδα είναι να φτάσει σε ένα βιώσιμο επίπεδο δανεισμού μέχρι το 2020, υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε δηλώσεις του τόνισε πως αυτό είναι το κρίσιμο στοιχείο στις διαβουλεύσεις για την ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων με στόχο την απομείωση της αξίας του ελληνικού χρέους. «Αυτός ο στόχος πρέπει να επιτευχθεί», είπε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Όταν ρωτήθηκε αν το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 70% θα είναι αρκετό, ο Σόιμπλε απάντησε: «Εξαρτάται από τις λεπτομέρειες. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται».

Ο γερμανός υπουργός επεσήμανε επίσης ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει προβλήματα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, όμως θα πρέπει να προχωρήσει «διαφορετικά η κατάσταση δεν μπορεί να διευθετηθεί».

Εξάλλου ο Σόιμπλε υπογράμμισε ότι η χώρα του κάνει περισσότερα από όσα θα όφειλε για την επίλυση της κρίσης στην Ευρωζώνη.

«Τα προβλήματα δεν προέρχονται από τη Γερμανία. Κάνουμε περισσότερα από τους υπόλοιπους και, αν και η νομισματική ένωση μας έχει προσφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα, αυτό δεν σημαίνει ότι η αλληλεγγύη είναι μονόδρομος», επεσήμανε ο Γερμανός υπουργός.

Ο Σόιμπλε δήλωσε επίσης ότι είναι προφανές πως οι αγορές έχουν αρχίσει να επανακτούν την εμπιστοσύνη τους. «Δεν έχουμε ξεφύγει ακόμη από τον κίνδυνο, όμως τις τελευταίες εβδομάδες πολλές δημοπρασίες ομολόγων απέδειξαν ότι οι αγορές έχουν αρχίσει να επανακτούν την εμπιστοσύνη τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ