Ο εξυπνότερος τρόπος να τρώτε πίτες ελαφριές, κατάλληλες για την σεζόν. Είναι ένα αλμυρό κέηκ που μπορείτε να σερβίρετε ως κυρίως πιάτο.
Υλικά
- 1 κολοκυθάκι
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 200 γραμμάρια φέτα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι γάλα
- 3 αυγά
- Λίγα φύλλα δυόσμο
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελάχιστο μπέικιν αν θέλετε να φουσκώσει
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Πλύντε το κολοκύθι και τρίψτε το στον τρίφτη, στο χοντρό
- Στίψτε το να φύγουν τα υγρά του
- Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι και το πιπέρι σε μπολ
- Κάντε μια τρυπούλα στο κέντρο, ρίξτε τα αυγά, το λάδι και το γάλα
- Ανακατέψτε με κουτάλι καλά
- Προσθέστε τη φέτα σε κομματάκια, το κολοκύθι και δυόσμο ψιλοκομμένο
- Βάλτε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήστε 30 λεπτά
- Βάλτε την πίτα σας σε φόρμα κέηκ, είναι πιο όμορφο!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο