Ο εξυπνότερος τρόπος να τρώτε πίτες ελαφριές, κατάλληλες για την σεζόν. Είναι ένα αλμυρό κέηκ που μπορείτε να σερβίρετε ως κυρίως πιάτο.
Υλικά
- 1 κολοκυθάκι
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 200 γραμμάρια φέτα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι γάλα
- 3 αυγά
- Λίγα φύλλα δυόσμο
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελάχιστο μπέικιν αν θέλετε να φουσκώσει
![Πίτα με κολοκυθάκι και φέτα, χωρίς φύλλο | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/cake1_3.jpg?itok=11VzIAtL)
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Πλύντε το κολοκύθι και τρίψτε το στον τρίφτη, στο χοντρό
- Στίψτε το να φύγουν τα υγρά του
- Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι και το πιπέρι σε μπολ
- Κάντε μια τρυπούλα στο κέντρο, ρίξτε τα αυγά, το λάδι και το γάλα
- Ανακατέψτε με κουτάλι καλά
- Προσθέστε τη φέτα σε κομματάκια, το κολοκύθι και δυόσμο ψιλοκομμένο
- Βάλτε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήστε 30 λεπτά
- Βάλτε την πίτα σας σε φόρμα κέηκ, είναι πιο όμορφο!
![Πίτα με κολοκυθάκι και φέτα, χωρίς φύλλο | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/cake1_3.jpg?itok=11VzIAtL)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο