Νταλάρα: «Εθελοντική αναδιάρθρωση ή χρεοκοπία» - iefimerida.gr

Νταλάρα: «Εθελοντική αναδιάρθρωση ή χρεοκοπία»

Νταλάρα: «Εθελοντική αναδιάρθρωση ή χρεοκοπία»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα σταυροδρόμι, που από τη μια οδηγεί στην χρεοκοπία και από την άλλη στην εθελοντική αναδιάρθρωση περιέγραψε την κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα, ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσάρλς Νταλάρα.

Με δηλώσεις του στον ANT1 o επικεφαλής του IIF εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα επιτευχθεί τελικά η συμφωνία των ιδιωτών πιστωτών με την Ελλάδα για απομείωση του ελληνικού χρέους, δηλαδή το «PSI», στη βάση της πρότασης που έδωσε στην ελληνική κυβέρνηση.

«Τα βασικά κομμάτια έχουν μπει στο παζλ» τόνισε χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας όμως να αναφερθεί τόσο στο περιεχόμενο της πρότασης όσο και στο φλέγον θέμα του επιτοκίου των νέεων ομολόγων.
Μάλιστα, δεν έθεσε κανένα χρονικό ορόσημο για την επίτευξη τελικής συμφωνίας, καθώς δεν την συνέδεσε με το αυριανό Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου υποστήριξε ότι οι ιδιώτες πιστωτές υπέβαλαν στην Ελλάδα μία πρόταση που «ήταν η καλύτερη που μπορούσαμε» και χαρακτήρισε την συγκεκριμένη φάση ένα «σταυροδρόμι» για την χώρα μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ