Γερμανία: Παραμένει στην ηγεσία του CSU ο συνεργάτης της Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφερ - iefimerida.gr

Γερμανία: Παραμένει στην ηγεσία του CSU ο συνεργάτης της Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφερ

Φωτογραφία: Andreas Gebert/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραμονή του στην ηγεσία του κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας.

Ο Χορστ Ζεεχόφερ στενός συνεργάτης της Άγκελα Μέρκελ, η οποία επιδιώκει την εκλογή της στην καγκελαρία για τέταρτη θητεία, διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος της παρά την «πολύ δύσκολη» μάχη που θα κληθούν να δώσουν στην εκλογική αναμέτρηση σε εθνικό επίπεδο τον Σεπτέμβριο αλλά και στις κρατιδιακές εκλογές τον επόμενο χρόνο.

Ο 67χρονος είχε πει τα τελευταία χρόνια ότι δεν θα ηγείτο του συντηρητικού CSU στις κρατιδιακές εκλογές στη Βαυαρία το φθινόπωρο του 2018, ωστόσο ανώτεροι αξιωματούχοι του CSU πρόσφατα απηύθυναν έκκληση να παραμείνει και στις δύο θέσεις του: εκείνη του αρχηγού του κόμματος κι εκείνη του πρωθυπουργού του κρατιδίου.

«Το πάθος δεν με έχει εγκαταλείψει. Αντιθέτως, το έχω ακόμα, εξ ολοκλήρου» τόνισε ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Μόναχο.

Ο Χορστ Ζεεχόφερ σημείωσε πως πιστεύει ότι οι συντηρητικοί έχουν μεγάλες πιθανότητες να επικρατήσουν στις ομοσπονδιακές εκλογές ωστόσο, τόνισε ότι «Όλοι μας έχουμε επίγνωση ότι θα είναι μια πολύ, πολύ δύσκολη διαδρομή».

Η Γερμανίδα καγκελάριος απέρριψε το αίτημα του Ζεεχόφερ να επιβληθεί πλαφόν στον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που υποδέχεται η χώρα, ωστόσο οι συντηρητικοί κυβερνητικοί εταίροι αποφάσισαν την επαναπροσέγγιση καθώς η αναμέτρηση πλησιάζει και ενώ οι αντίπαλοι Σοσιαλδημοκράτες βλέπουν τα ποσοστά τους να αυξάνονται.

Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι η συμμαχία CDU/CSU προηγείται των Σοσιαλδημοκρατών κατά περίπου 5% ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Ως πρόεδρος του CSU, του βαυαρικού αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άγγελας Μέρκελ, ο Ζεεχόφερ είναι ο βασικός σύμμαχος της καγκελαρίου,παρά τις σοβαρές ρήξεις στη σχέση των δύο ηγετών τα τελευταία δύο χρόνια, εξαιτίας των επικρίσεων του Ζεεχόφερ εναντίον της μεταναστευτικής πολιτικής των ανοικτών συνόρων της Μέρκελ.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέρκελ CSU Βαυαρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ