Το Τwitter αποθέωσε τον Λιονέλ Μέσι και το ποδόσφαιρο τον... ευχαριστεί [εικόνες] - iefimerida.gr

Το Τwitter αποθέωσε τον Λιονέλ Μέσι και το ποδόσφαιρο τον... ευχαριστεί [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέτρησε 577 παιχνίδια το βράδυ της Κυριακής στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Δέκα δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το μεγάλο ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης με φονικό πλασέ έκανε το 2-3 και πάγωσε τους πάντες και τα πάντα στη Μαδρίτη. Η κίνηση του ήταν άμεση και απόλυτα χαρακτηριστική. Έβγαλε τη φανέλα την γύρισε προς την εξέδρα και όλοι είδαν το «10» με το όνομα «Messi». Δηλαδή, τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στο σύγχρονο ποδόσφαιρο που ξεπετάχτηκε το 2005 και μέχρι σήμερα κάνει πράγματα και θαύματα. Τα 500 γκολ του με την φανέλα της Μπαρτσελόνα είναι ιστορικό έως και ασύλληπτο ρεκόρ.

Με τα 500 τέρματα που μετράει πλέον στον σύλλογο της Βαρκελώνης, εννοείται ότι είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Καταλανών, είναι επίσης κορυφαίος στο πρωτάθλημα της La Liga με 343 τέρματα, είναι επίσης ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των μεγάλων ντέρμπι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης έχοντας βρει το δρόμο για τα δίχτυα 23 φορές.

Είναι επίσης ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στο Champions League με 94 γκολ, σε μια κατηγορία όπου ο Κριστιάνο Ρονάλντο τον έχει προσπεράσει και τον έχει αφήσει πίσω, με τον Πορτογάλο να έχει «σπάσει» την 100άρα και να συνεχίζει στα ημιτελικά της φετινής διοργάνωσης.

Τα 282 γκολ τα έχει δει το κοινό του «Καμπ Νου» και τα 218 έχουν έρθει σε αγωνιστικές εξορμήσεις, 402 έχουν επιτευχθεί από το μαγικό αριστερό πόδι του Αργεντινού, 74 από το δεξί, έχει 22 κεφαλιά και 2 με άλλον τρόπο...

Για φέτος, πάντως, ο Μέσι μετράει 31 γκολ στην Primera Division, 11 στο Champions League, όντας πρώτος σκόρερ του θεσμού για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, συνολικά 47 σε όλες τις διοργανώσεις και έχει αγωνιστεί σε 46 ματς!

Για όλα αυτά ο ποδοσφαιρικός πλανήτης τον ευχαριστεί και το Twitter ξεσάλωσε για... πάρτη του.

Δείτε τα καλύτερα:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λιονέλ Μέσι Μπαρτσελόνα ρεκόρ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ