Το γλυκό των παιδικών μας χρόνων δεν άλλαξε, παραμένει αγαπημένο.
Υλικά
- 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 1/2 φλυτζάνι γάλα
- 1 πακέτο μπισκότα πτιμπέρ ή μπισκότα ολικής
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κουταλιά σούπας κονιάκ (αν δεν είναι για παιδιά η συνταγή)
Εκτέλεση
- Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα
- Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά
- Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε το κονιάκ
- Σε ένα μπολ σπάμε με τα δάχτυλά μας τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μείγμα
- Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει
- Αυτό το γλυκό δεν ψήνεται!
- Τυλίγουμε το γλυκό με διαφάνεια και του δίνουμε σχήμα σαν σαλάμι
- Το παγώνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 1 ώρα
- Διατηρείται στο ψυγείο για μέρες
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο