Τα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου με μια ματιά - iefimerida.gr

Τα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου με μια ματιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι απαιτήσεις της τρόικας και οι αναμενόμενες ανατροπές στις συμβάσεις και στους κανονισμούς εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η διακοπή των συζητήσεων για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και τι ζητούν οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ για τη συμφωνία του PSI, ο διάλογος για το φορολογικό, κυριαρχούν στον Κυρικάτικο Τύπο.

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Νόμος-βόμβα για απολύσεις, μείωση μισθών σε ΔΕΚΟ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανατροπές στις συμβάσεις και στους κανονισμούς εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας, που θα πάρει σάρκα και οστά με πράξη νομοθετικού περιεχομένου πριν από την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε δημόσιες επιχειρήσεις -όπως η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, οι κρατικές τράπεζες- και αλλού θα επηρεαστούν άμεσα από τις ρυθμίσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "...Καγκελάριος α λα Μέρκελ ο Λουκάς!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο δέσμιος του ΠΑΣΟΚ και περισσότερο του Γιώργου Παπανδρέου, νεοναυπηγηθείς πρωθυπουργός, την μόνη λύση που βλέπει για να πάρει ανάσα ο ταλαίπωρος Πολίτης είναι τα Νέα μέτρα. Αλλωστε αυτός τι είχε τι έχασε;Πρωθυπουργός έγινε, τσέπη γερή διαθέτει, πλάτες από Μέρκελ και Σία έχει, ας πάει και το παλιάμπελο που λέει και ο Λαός".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Οι αλλαγές στο εφάπαξ στο δημόσιο και στα ειδικά ταμεία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σημαντικές μειώσεις και αλλαγές στον τρόπο καταβολής του εφάπαξ αναμένονται μέχρι τέλος του μήνα, καθώς μελετάται να χορηγείται στους ασφαλισμένους με κριτήρια και κατά προτεραιότητα".

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Πνίγονται στο βούρκο τους".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "διάσταση ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους για το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη των νέων σκληρών μέτρων που αξιώνει η τρόικα".

Η ΕΠΟΧΗ: "PSI: Χρεοκοπία με χρονοκαθυστέρηση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διακοπή διαβουλεύσεων και πάλι για το PSI με κρίσιμη και καθοριστική διαφωνία το ύψος του επιτοκίου. Το ΔΝΤ εκτιμά ότι, λόγω της μεγάλης ύφεσης στην ελληνική οικονομία, αν δεν μειωθεί δραστικό το επιτόκιο, το χρέος δεν θα καταστεί βιώσιμο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι έξι απαιτήσεις της τρόικας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "έξι βασικές απαιτήσεις προβάλλουν οι επικεφαλής της τρόικας για να δώσουν τη συγκατάθεσή τους αναφορικά με τη χρηματοδότηση του PSI+ και τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης.Το ενδιαφέρον τους εστιάζεται στη μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα και τις ΔΕΚΟ, στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων, στην κατάργηση των ωριμάνσεων, στο ψαλίδισμα του 13ου και 14ου μισθού, στο κλείσιμο κρατικών φορέων με απόλυση προσωπικού και στην πλήρη απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Μειώστε έως και 60% τις δόσεις των δανείων".

Η εφημερίδα επισημαίνει "πώς πληρώνοντας μόνο τόκους μπορεί μία δόση από 920 ευρώ να «πέσει» στα 450. Οι παγίδες που κρύβουν οι τραπεζικές... διευκολύνσεις και τι πρέπει να προσέξετε".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Θα πεθάνει στη φυλακή ο Γιωργάκης για τα εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος του λαού και της χώρας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φούσκωσε το έλλειμμα και εκτίναξε στα ύψη τα CDS για να αρπάξουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια οι κερδοσκόποι. Οπως λένε έγκυροι νομικοί κύκλοι, θα ακολουθήσουν και άλλες υποθέσεις με τον ίδιο πάντα κατηγορούμενο τον κ. Γιώργο Παπανδρέου".

Κυριακάτικη Δημοκρατία: "Ο υπέροχος άνθρωπος".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Ο δικός μας «Υπέροχος άνθρωπος». Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, που έλυσε τον πιο περιβόητο γρίφο των οικονομικών μαθηματικών (τη στιγμή που κράσαρε ο υπολογιστής του) και διδάσκει (στα 30 του)στο διάσημο ΜΙΤ, ξεκίνησε την καριέρα του ... με δώδεκα λίρες".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κάστρα αγώνα οι τόποι δουλειάς κόντρα στην κατάργηση των Συμβάσεων".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "την κατάργηση όλων των συλλογικών συμβάσεων μέσα από το διάλογο-καρμανιόλα μεγαλοεργοδοτών - πλειοψηφίας ΓΣΕΕ για τα εργασιακά δικαιώματα που έχουν απομείνει, αποκάλυψε προχτές το ΠΑΜΕ. Στόχος η επιβολή των ατομικών συμβάσεων από μηδενική βάση που δημιουργεί συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης των εργατών".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Τέλος οι επιστροφές από την εφορία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "όλα τα «ανοιχτά μέτωπα» βάζει στο τραπέζι των συζητήσεων ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος την ώρα που οποιοσδήποτε δηλώνει μηνιαίο εισόδημα πάνω από 400 ευρώ πληρώνει φόρο και κανείς μα κανείς δεν πρόκειται να πάρει επιστροφή φόρου το 2012".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Κόβουν ΦΠΑ και φόρους".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "χωρίς κόκκινες γραμμές προσέρχεται η κυβέρνηση στον διάλογο για το Φορολογικό, που ξεκινά επισήμως στις 25 Ιανουαρίου.Ο κ. Βενιζέλος θα θέσει δύο πολιτικούς και οργανωτικούς στόχους: το νέο σύστημα να είναι πιο απλό και να προωθεί την ανάπτυξη".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Το PSI κλειδώνει «κούρεμα» υπουργών".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αλληλένδετες διαδικασίες φαίνεται ότι είναι το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους με το «κούρεμα» των μισών υπουργών της κυβέρνησης δια της οδού του ανασχηματισμού. Ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος είναι αποφασισμένος, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναδομήσει το κυβερνητικό σχήμα επί το αποτελεσματικότερο".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Εκβιασμός ΔΝΤ στο παρά 5' της συμφωνίας".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ωμός εκβιασμός του ΔΝΤ εκδηλώθηκε λίγα 24ωρα πριν από την οριστικοποίηση της συμφωνίας για την ανταλλαγή ομολόγων (PSI). Οι εκπρόσωποι του Ταμείου ζητούν «σκληρό PSI» με χαμηλό επιτόκιο και ταυτόχρονα απαιτούν τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και την αιματηρή περικοπή συντάξεων, μισθών και δώρων. Ο Λουκάς Παπαδήμος αναμένεται να μη συναινέσει και να υπογραμμίσει ότι οι μισθοί αποτελούν «κόκκινη γραμμή» για την Ελλάδα".

Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Ντοκουμέντα-ΣΟΚ: Επώνυμοι στα πράσα!".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πώς συνδέονται τα φρικώδη σκάνδαλα που αποκαλύπτονται σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη στον διεφθαρμένο μικρόκοσμο της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Ξηλώνουν τους εισαγγελείς μόλις έβαλαν χέρι σε ισχυρούς της χώρας!".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Στο «σκαμνί» ο Γιώργος".

Η εφημερίδα γράφει ότι "για την καταστροφή στην οποία οδήγησε τη χώρα. Εχασε την πρωθυπουργία, χάνει το κόμμα και τώρα του χτυπάει την πόρτα ο ανακριτής".

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Παιχνίδια Μαξίμου με εκλογές και 13ο-14ο μισθό".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "βέτο από Σαμαρά στην παράταση της κυβερνητικής θητείας, που ζήτησαν Παπανδρέου και Καρατζαφέρης. Ποιοι βάζουν στην ατζέντα Παπαδήμου τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση των Δώρων".

Realnews: "Ο πόλεμος των 7 ημερών".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε διαβολοβδομάδα αναδεικνύεται αυτή που ξεκινά σήμερα, καθώς αναμένεται μπαράζ πιέσεων και εκβιασμών, προκειμένου να συμφωνήσει η τρόικα για τη νέα δόση, τη νέα δανειακή σύμβαση και το νέο Μνημόνιο. Την ίδιά στιγμή, εκκρεμεί η νέα σύσκεψη των αρχηγών προκειμένου να συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίσει στο εσωτερικό η κυβέρνηση, ενώ αναμένονται εξέγερση των βουλευτών στις ψηφοφορίες στη Βουλή καθώς και μεγάλες αντιδράσεις εν όψει των πολύ σκληρών μέτρων που ετοιμάζονται".

FREE SUNDAY: "Πολιτικές μπλόφες με τα νέα μέτρα".

Η εφημερίδα επισημαίνει "Νέα Δημοκρατία:Επικίνδυνη ισορροπία μεταξύ δανειακών δεσμεύσεων και προεκλογικών υποσχέσεων. Οψιμη αντιμνημονιακή στροφή πρωτοκλασάτων του ΠΑΣΟΚ. Συνέντευξη Π. Καψή: «Αυτονόητη η ψήφιση των όρων του νέου δανείου από τα τρία κόμματα»".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Κεφάλαια 40 δισ. ευρώ αναζητούν οι τράπεζες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "περί τα 40 δισ. ευρώ θα χρειαστούν τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα στην προσπάθειά τους να «απορροφήσουν τους κραδασμούς» τόσο από τη συμμετοχή τους στο PSI όσο και από τα ευρήματα της BlackRock για τον σχηματισμό επιπλέον προβλέψεων στα χαρτοφυλάκια δανείων".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εφημερίδες πρωτοσέλιδα τύπος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ