Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με τον Ιάπωνα Αμπε και τον Κινέζο Σι για τη Βόρεια Κορέα - iefimerida.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με τον Ιάπωνα Αμπε και τον Κινέζο Σι για τη Βόρεια Κορέα

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε, όσο και με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για το ζήτημα της Βόρειας Κορέας.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δήλωσε ότι ο ίδιος κι ο Αμερικανός πρόεδρος συμφώνησαν να διατηρήσουν (άμεσα) την επικοινωνία τους σχετικά με τη Βόρεια Κορέα, απαιτώντας από την Πιονγιάνγκ να δείξει αυτοσυγκράτηση, καθώς η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο κλιμακώνεται.

Ο Αμπε δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τραμπ, ότι εκτιμά τη στάση του Αμερικανού προέδρου, που δηλώνει ότι όλες οι επιλογές παραμένουν ανοιχτές, σχετικά με την αντιμετώπιση της απειλής από τη Βόρεια Κορέα.

Η ένταση κλιμακώνεται γύρω από το πυρηνικό και το πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, ενώ οι ΗΠΑ έχουν διατάξει ναυτική νηοπομπή υπό το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson, να κινηθεί προς τα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου, προκαλώντας την Πιονγιάνγκ να δηλώσει ότι είναι έτοιμη να το βυθίσει με ένα πλήγμα.

Σε μία επίδειξη αμυντικής αλληλεγγύης και ναυτικής αμυντικής ισχύος τον αμερικανικό ναυτικό σχηματισμό συνοδεύουν δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά στα δυτικά του Ειρηνικού ωκεανού.

Ο Ντόναλντ Τραμο είχε τηλεφωνική επικοινωνία για την κατάσταση έντασης με τη Βόρεια Κορέα και με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Περισσότερες λεπτομέρειες για το τηλεφώνημα αυτό, δεν έγιναν γνωστές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ