«Φρούριο» η Κολωνία λόγω των ακροδεξιών -Εξαιτίας του συνεδρίου του AfD - iefimerida.gr

«Φρούριο» η Κολωνία λόγω των ακροδεξιών -Εξαιτίας του συνεδρίου του AfD

Φωτογραφία αρχείου: AP/ Martin Meissner
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κατάσταση επιφυλακής είναι η αστυνομία στην Κολωνία, εξαιτίας του συνεδρίου του ακροδεξιού κόμματος AfD, που πραγματοποιείται στην πόλη αυτό το σαββατοκύριακο.

Η Κολωνία θα θυμίζει φρούριο, καθώς η αστυνομία εκτιμά ότι πάνω από 50.000 άνθρωποι θα διαδηλώσουν κατά του ξενοφοβικού κόμματος, σύμφωνα με την Deutsche Welle. Στην ατζέντα του συνεδρίου είναι η ανάδειξη των βασικών υποψηφίων για τις επικείμενες ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου και το εκλογικό πρόγραμμα.

Κόμματα, εκκλησιαστικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις αλλά και ιδιωτικές πρωτοβουλίες έχουν καλέσει σε μαζικές κινητοποιήσεις κατά του AfD, ενώ υπάρχει ο φόβος ότι ανάμεσά τους θα βρεθούν ταραξίες του ακροαριστερού χώρου.

«Ανησυχούμε πολύ», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κολωνίας Γιούργκεν Μάτιες, προσθέτοντας ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν εκκλήσεις αγνώστων όπου γίνεται λόγος για «φωτιά αντί κονφετί» και για την «κόλαση της Κολωνίας». Διάφορες αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές ομάδες αναμένεται να προχωρήσουν στον αποκλεισμό των δρόμων περιμετρικά του ξενοδοχείου όπου πραγματοποιείται το συνέδριο, προκειμένου να εμποδίσουν την προσέλευση των 600 περίπου συνέδρων. Η αστυνομία έχει διαμηνύσει ότι βάσει του γερμανικού συντάγματος απαγορεύεται η παρεμπόδιση κομματικού συνεδρίου ενός πολιτικού κόμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ AfD κολώνια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ