Η υψηλή διατροφική αξία του ψωμιού είναι αδιαμφισβήτητη. Το πόσο επιβαρύνει τον οργανισμό μας εξαρτάται από το αλεύρι που θα χρησιμοποιηθεί και το βαθμό επεξεργασίας του κατά την παραγωγική διαδικασία.
Το ψωμί που παρασκευάζεται από αλεύρι ολικής άλεσης περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών και ανόργανων συστατικών. Εχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά, ενώ είναι πλούσιο σε πρωτεϊνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και πηγή σύνθετων υδατανθράκων. Τι θα συμβεί αν κάποιος σταματήσει να τρώει ψωμί; Πόσο μπορεί να αλλάξει το σώμα του αν σταματήσει να λαμβάνει αυτή την τροφή;
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο