Τα λεμόνια είναι στην εποχή τους, άφθονα, και πρέπει να ετοιμάσετε σπιτική λεμονάδα για την σεζόν. Μην περιμένετε το καλοκαίρι που τα λεμόνια σπανίζουν ή είναι εισαγωγής.
Υλικά
- 3 λεμόνια
- 1/2 λίτρο νερό
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βάλτε το νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τη ζάχαρη
- Αφήστε να βράσει ώσπου να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη και να γίνει ελαφρύ σιρόπι
- Στίψτε τα λεμόνια και βάλτε τα σε καράφα -Προσθέστε εκεί το σιρόπι και βάλτε την καράφα στο ψυγείο ώσπου να καταναλώσετε την λεμονάδα, με παγάκια, δυόσμο, φρούτα κλπ
Μια λεμονάδα διαρκείας
Αυτή ήταν η συνταγή για μια λεμονάδα της στιγμής.
Αν θέλετε να κάνετε ένα σπιτικό σιρόπι λεμονάδας και να το διατηρήσετε για μεγάλο διάστημα στην κατάψυξη, ακολουθήστε την εξής συνταγή:
Υλικά
- 1 λίτρο χυμό λεμονιού
- 1,25 λίτρο νερό
- 1 κιλό ζάχαρη
- Λίγο ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
- Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη να βράσει ώσπου να γίνει σιρόπι
- Τότε προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα
- Αφήνετε 2 λεπτά στην φωτιά και βγάζετε να κρυώσει
- Αποθηκέψτε στην κατάψυξη σε θήκη όπως τα παγάκια
- Βγάζετε 1 ή 2 παγάκια λεμονάδας κάθε φορά που θέλετε να σερβίρετε, προσθέτετε λίγο νερό, φύλλα δυόσμου, κάποιο φρούτο, 1 φέτα πορτοκάλι, καρπούζι, τζίτζερ κλπ.
Χρησιμοποιήστε την σπιτική λεμονάδα σας και ως βάση για ποτά και κοκτέηλ:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο