Ο Παπαϊωάννου δείχνει την πόρτα εξόδου σε Πεπόνη - Μουζακίτη - iefimerida.gr

Ο Παπαϊωάννου δείχνει την πόρτα εξόδου σε Πεπόνη - Μουζακίτη

αντικατάσταση εισαγγελέων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από ότι φαίνεται το σήριαλ με την υπόθεση των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη θα έχει ακόμα αρκετά επεισόδια. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου σκέφτεται να τους απομακρύνει και να ζητήσει την αντικατάσταση τους, καθώς όπως υποστήριξε οι δύο εισαγγελείς έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης με «αστήρικτες καταγγελίες».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους ο κ.Παπαϊωάννου, που καταλόγισε στους οικονομικούς εισαγγελείς ότι με τη συμπεριφορά τους έπληξαν το κύρος της δικαιοσύνης, μελετά το σύνολο του υλικού της διοικητικής έρευνας για να αποφασίσει για τις περαιτέρω κυβερνητικές ενέργειες, προφανώς σε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον οποίο εκ του νόμου υπάρχει άμεση συνεργασία των οικονομικών εισαγγελέων.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να ζητηθεί και η διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου των οικονομικών εισαγγελέων, αφού διατυπώνονται σε βάρος τους τόσο σοβαρές αιτιάσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Την ίδια στιγμή, πάντως, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, που διενήργησε τη σχετική διοικητική έρευνα, αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα το σύνολο των εγγράφων (υπομνήματα των οικονομικών εισαγγελέων, ένορκες καταθέσεις όσων εξετάστηκαν, αναφορές που υποβλήθηκαν κ.λπ.), μολονότι αρχικά είχαν δοθεί τα πάντα στη δημοσιότητα και υπήρχε διαβεβαίωση από όλες τις πλευρές (και της κυβέρνησης) ότι θα έρθουν όλα στο φως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ