Οι εφημερίδες με μία ματιά - iefimerida.gr

Οι εφημερίδες με μία ματιά

ΜΜΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι οι διαβουλεύσεις για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και η απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη να ζητήσει διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέο μνημόνιο για μισθούς - συντάξεις σε ΔΕΚΟ - Τράπεζες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέο μνημόνιο στο οποίο θα περιληφθούν ρυθμίσεις για «πάγωμα» μισθών στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση των κανονισμών εργασίας σε ΔΕΚΟ και τράπεζες και μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις από τα 300 ευρώ και πάνω, «γράφουν» ήδη η τρόικα και οι υπουργοί της κυβέρνησης".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ειδικό Δικαστήριο για Γιώργο και Παπακωνσταντίνου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τον δρόμο για το Ειδικό Δικαστήριο «δείχνει» ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και σε μέλη της τότε κυβέρνησης και συνεργάτες τους, καθώς διαπίστωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, την πιθανή τέλεση εκ μέρους τους αξιόποινων πράξεων, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργούσε για τις καταγγελίες για «σκοπούμενη διόγκωση του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή»".

ΕΘΝΟΣ: "Τα μυστικά για το «κούρεμα του αιώνα»".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ριζικές αλλαγές στην εθνική οικονομία επιφέρει η συμφωνία για το PSI. Εκτός από τη μείωση του χρέους, που θα φτάσει τα 100 δισ. ευρώ, περιστέλλονται οι δαπάνες για την εξόφληση των τόκων κατά 4-5 δισ. ευρώ ετησίως. Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονταν ως αργά το βράδυ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οι νεοταξιτες ετοιμάζουν... ψευτοεισβολή «εξωγήινων» για να ενώσουν τον κόσμο υπό τον «Μεσσία»-Αντίχριστο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μία δε συνιστώσα αυτού του σατανικού σχεδίου θέλει ακόμα και τη... σκηνοθεσία μιας δήθεν «εισβολής εξωγήινων δυνάμεων» στη Γη, η οποία βεβαίως θα τρομοκρατήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα και θα την αναγκάσει να δεχθεί πειθήνια και δουλικά την υποταγή της κάτω από την εξουσία ενος Ψευτομεσσία, που τάχα θα την «λυτρώσει» από την καταστροφή «νικώντας» και «διώχνοντας» τους «κακούς εξωγήινους»!!!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στο σκαμνί ο Παπανδρέου για το φουσκωμένο έλλειμμα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Ο Γρ. Πεπόνης ζητά από τον Αρειο Πάγο να διαβιβαστεί η δικογραφία της υπόθεσης ΕΛ.ΣΤΑΤ. στη Βουλή, για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού και μελών της κυβέρνησή του".

ΕΣΤΙΑ: "Γόρδιος Δεσμός της γραφειοκρατίας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "για να προχωρήση λοιπόν ο,τιδήποτε σε αυτόν τον τόπο, πρέπει να σπάση η διελκυστίνδα της γραφειοκρατίας. Αυτό θα γίνη μόνο αν καταργηθούν δια μιας οι αμέτρητες γραφειοκρατικές διαδικασίες και διατυπώσεις, που ως επί το πλείστον είναι άχρηστες. Κάποιος πρέπει να λειτουργήση ως Αλέξανδρος και να λύση τον Γόρδιο Δεσμό της γραφειοκρατίας".

Η ΑΥΓΗ: "Στη Βουλή το κόλπο για το Μνημόνιο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και μελών του οικονομικού επιτελείου της τότε κυβέρνησης ζήτησε χθες ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, που ερευνά την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ για την τεχνητή διόγκωση του ελληνικού χρέους, διαβιβάζοντας τη σχετική δικογραφία στον Αρειο Πάγο προκειμένου στη συνέχεια να περάσει στην αρμοδιότητα της Βουλής".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ρύθμιση για τα καταπατημένα και τις αυθαίρετες οικοδομές".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σύμφωνα με το σχέδιο, όσοι έχουν ανεγείρει σε καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου οικοδομές τις οποίες χρησιμοποιούν για πρώτη κατοικία, καθώς και όσοι από αυτούς είναι ανάπηροι ή πολύτεκνοι, θα μπορούν να εξαγοράσουν τις εκτάσεις πληρώνοντας στο κράτος τίμημα, με έκπτωση από 10% έως και 30%".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πίεση για μεγαλύτερο «κούρεμα»".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι ασφυκτικές πιέσεις που ασκούν το Βερολίνο και το διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όσο το δυνατόν χαμηλότερο επιτόκιο στα νέα ομόλογα που θα εκδώσει το ελληνικό δημόσιο μετά το «κούρεμα» του χρέους, είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξουν νέες επιπλοκές στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυβέρνησης και των ιδιωτών ομολογιούχων για το PSI+, παρά την αισιοδοξία που εκφραζόταν για ολοκλήρωση της συμφωνίας χθες".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Οι καταθέσεις και τα μυστικά του κουρέματος".

Η εφημερίδα γράφει "πώς η επιτυχημένη ολοκλήρωση του PSI αποτελεί ασπίδα προστασίας από τις... δραχμικές περιπέτειες. Τι σημαίνει εξασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας και γιατί «τυπικά» δε θα χρεοκοπήσει το Δημόσιο".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Η ΕΛΣΤΑΤ στήνει στον τοίχο τον Παπανδρέου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πολιτική θύελλα αναμένεται να ξεσπάσει μετά την απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη να διαβιβάσει τη δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή, με σκοπό να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες του τέως πρωθυπουργού και μελών της προηγούμενης κυβέρνησης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συναγερμός! Εργοδότες - ΓΣΕΕ καταργούν όλες τις Συλλογικές Συμβάσεις".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "φουρνέλο στις Συλλογικές Συμβάσεις και αποκλειστική εφαρμογή ατομικών συμβάσεων από μηδενική βάση ώστε να επιβάλλουν οι εργοδότες τους πιο άθλιους όρους εργασίας υπάρχει στο τραπέζι του «διαλόγου» ΓΣΕΕ-εργοδοτών".

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: "Στήριξη στα λόγια".

Η εφημερίδα γράφει ότι "παρά τη δήλωση του πρωθυπουργού πως επιβεβαιώθηκε η στήριξη των αρχηγών, η ουσία είναι πως στη συνάντηση απλά τέθηκαν τα θέματα χωρίς να αρθούν οι εκκρεμότητες".

ΤΑ ΝΕΑ: "Λεφτά μόνο με υπογραφή των αρχηγών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε υπογραφή τεσσάρων μίνι Μνημονίων που θα ενοποιηθούν σε ένα κείμενο θα πρέπει να προβούν οι αρχηγοί των κομμάτων προκειμένου να διασφαλιστούν τα χρήματα που θα επιτρέψουν την ομαλή εφαρμογή του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων".

Press time: "«Γουνάκια» για το μνημόνιο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "θύελλα πολλών μποφόρ ενέσκηψε στο πολιτικό σκηνικό από χθες αργά το απόγευμα, μόλις έγινε γνωστό ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης απέστειλαν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη δικογραφία που έχουν σχηματίσει για την υπόθεση της αναπροσαρμογής του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Προσχέδιο... δεσμεύσεων για διαρθρωτικές αλλαγές".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με στόχο να υπάρξει προσχέδιο δεσμεύσεων από την ελληνική κυβέρνηση στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα για τη νέα δανειακή σύμβαση, ύψους 130 δισ. ευρώ, οι επικεφαλής της τρόικας ξεκίνησαν από χθες πυρετώδεις διαβουλεύσεις με τους υπουργούς, που θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο".

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αλλάζει σελίδα η χώρα. Καταρχήν συμφωνία για το PSI - Μάχη για το επιτόκιο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μάχη μέχρι αργά χθες το βράδυ στο Μαξίμου, ώστε να διαμορφωθεί προκαταρκτική συμφωνία για το PSI, που δημιουργεί νέα δεδομένα στο δημοσιονομικό χάρτη της χώρας «κουρεύοντας» 100 δισ. ευρώ δημοσίου χρέους και εξοικονομώντας ετησίως 4-5 δισ. ευρώ από δαπάνες για τόκους".

Η ΑΞΙΑ: "Το τραπεζικό ράλι (+40%) ...η κερδοσκοπία με κοινές (χωρίς ψήφο) μετοχές και το θρίλερ με το επιτόκιο του PSI".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το ράλι των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο και η ανατίμηση άνω του 40% για πολλές εξ αυτών από τα επίπεδα που είχαν διαμορφωθεί στο τέλος του 2011, συνδέονται άμεσα με το PSI και τις προσδοκίες που διαμορφώνονται γύρω από αυτό".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "«Κλείδωσε» η συμφωνία για το PSI των ομολόγων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εγγύτερα από ποτέ στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για το PSI βρίσκονται κυβέρνηση και θεσμικοί επενδυτές, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από τη νέα συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα και συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ, ο πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος, και ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, με τα υψηλόβαθμα στελέχη του IIF, Τσαρλς Νταλάρα και Ζαν Λεμιέρ".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ