Επιχειρησιακές συμβάσεις με αμοιβές 40% κάτω από το κατώτατο όριο των κλαδικών - iefimerida.gr

Επιχειρησιακές συμβάσεις με αμοιβές 40% κάτω από το κατώτατο όριο των κλαδικών

Η Αττική «πρωταθλήτρια» στις επιχειρησιακές συμβάσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι περισσότερες επιχειρησιακές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί τους τελευταίους μήνες και προβλέπουν αμοιβές κατώτερες από τις κλαδικές, σε ποσοστό, από 5% έως και 40% έχουν συμφωνηθεί στην Αττική, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, από το σύνολο των νέων συμβάσεων, οι οποίες αφορούν 17.500 εργαζομένους, οι 39 έχουν υπογραφεί με ενώσεις προσώπων και οι 13 με επιχειρησιακά σωματεία ενώ από τις 52 συνολικά επιχειρησιακές συμβάσεις, οι 20 συμφωνήθηκαν στην Αττική και αφορούν, 14.989 εργαζομένους, με τις 11 να αφορούν επιχειρήσεις της περιοχής των Αθηνών, οι 3 του Πειραιά, 4 επιχειρήσεις της Ανατολικής και 2 της Δυτικής Αττικής.

Στην Κεντρική Μακεδονία υπογράφηκαν 10 συνολικά επιχειρησιακές συμβάσεις. Οι 8 αφορούν στο νομό Θεσσαλονίκης με μειώσεις αμοιβών από 10% έως 30%, μία στο νομό Σερρών με μείωση μισθών 20%, ενώ στο 41,30% φθάνει η μείωση σε επιχείρηση κατασκευής μεταλλικών προϊόντων στο νομό Κιλκίς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη συμφωνήθηκαν 6 συμβάσεις με μειώσεις αμοιβών στα επίπεδα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενώ σε μια περίπτωση ξενοδοχειακής επιχείρησης στο νομό Κοζάνης η μείωση έφθασε στο 17,50%.

Κατά 20% και 29% αντίστοιχα κυμάνθηκαν οι μειώσεις σε δυο επιχειρησιακές συμβάσεις στο νομό Ιωαννίνων. Από 10% έως 42% ήταν οι μειώσεις σε 4 συμβάσεις στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, 20% σε τρεις συμβάσεις στη Δυτική Ελλάδα, κατά 20% σε επιχειρησιακή σύμβαση στην Κορινθία, ενώ στα όρια της ΕΓΣΣΕ μειώθηκαν οι αμοιβές σε επιχειρησιακή που συμφωνήθηκε στις Κυκλάδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ