IIF: Προγραμματισμένη η αναχώρηση Νταλάρα - iefimerida.gr

IIF: Προγραμματισμένη η αναχώρηση Νταλάρα

Θρίλερ με το PSI-Αναχώρησε ξαφνικά από την Αθήνα ο Νταλάρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το Παρίσι αναχώρησε ο εκπρόσωπος των ιδιωτών πιστωτών, Charles Dallara και όπως όλα δείχνουν οι συζητήσεις για το PSI θα συνεχιστούν προς το παρόν τηλεφωνικά.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι θα υπάρξουν τηλεφωνικές επαφές του κ. Νταλάρα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενόψει και του κρίσιμου Eurogroup την προσεχή Δευτέρα. Η συμφωνία για το PSI δεν είναι πιθανό να επιτευχθεί πριν από την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε πηγή που βρίσκεται κοντά στις διαπραγματεύσεις, προσθέτοντας ότι ο Τσαρλς Νταλάρα και ο ειδικός του σύμβουλος Ζαν Λιμιέρ έφυγαν σήμερα το πρωί με προορισμό το Παρίσι, έπειτα από δύο ημέρες συνομιλιών.«Τα πράγματα είναι περίπλοκα, φτάνουμε πιο κοντά στους αριθμούς αλλά υπάρχει αρκετή δουλειά μπροστά», σημείωσε η ίδια πηγή.

Συνεχίζουμε κανονικά τις διαπραγματεύσεις λέει το IIF

«Η αναχώρηση των επικεφαλής της επιτροπής των ιδιωτών πιστωτών που εκπροσωπεί το IIF, Τσαρλς Νταλάρα και Ζαν Λεμιέρ, το πρωί του Σαββάτου, από την Αθήνα για το Παρίσι δεν σχετίζεται με τις συζητήσεις για το PSI, οι οποίες συνεχίζονται» τονίζει σε ανακοίνωσή του το απόγευμα του Σαββάτου ο εκπρόσωπος του IIF, Φρανκ Βογκλ.

Όπως επισημαίνει, οι δύο άνδρες εφόσον είναι απαραίτητο θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ στην Αθήνα παραμένει μία ομάδα ειδικών του Ινστιτούτου και εργάζεται με κυβερνητικούς αξιωματούχος σε αρκετές πτυχές του PSI.

Χθές πάντως μετά από 5 ώρες σκληρών διαπραγματεύσεων του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου με τον εκπρόσωπο των ιδιωτών πιστωτών, Charles Dallara, στο Μέγαρο Μαξίμου ,το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η συμφωνία για την ανταλλαγή ομολόγων με στόχο την απομείωση της αξίας του ελληνικού χρέους πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της και καλεί όλες τις πλευρές να δράσουν αποφασιστικά ώστε αυτή να οριστικοποιηθεί.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου, όπως όλα δείχνουν βρίσκεται μια ανάσα πριν την οριστικοποίηση της συμφωνίας που θα καταστήσει βιώσιμο το δημόσιο χρέος και το IIF λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα με ανακοίνωση του τονίζει ότι η συμφωνία θα συμβάλλει στην οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην παγκόσμια οικονομία».

«Συνεχίστηκαν οι συζητήσεις στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Τα στοιχεία μίας άνευ προηγουμένου εθελοντικής συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα (PSI) μπαίνουν σε τάξη. Τώρα είναι η ώρα να δράσουμε αποφασιστικά και να επωφεληθούμε της ευκαιρίας ώστε να οριστικοποιήσουμε αυτήν την ιστορική συμφωνία συνεισφέροντας στην οικονομική στραθερότητα της Ελλάδας,της ευρωζώνης και της παγκόσμιας οικονομίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ